U_miso_supi_koriceIzdavačka kuća Booka sa velikim zadovoljstvom predstavlja svoje novo izdanje, roman U miso supi velikog savremenog japanskog pisca Rjua Murakamija. Ovo je premijerno srpsko izdanje nekog dela najpopularnijeg triler autora u Japanu čija svaka knjiga beleži milionske tiraže.


O ROMANU


Kendži je mladić koji novac zarađuje radeći kao vodič strancima kroz tokijsko podzemlje seksa.Tri dana pre Nove godine dobija poziv od Frenka, američkog biznismena zainteresovanog za trodnevni aranžaman po tokijskim seks klubovima. Međutim, njegov klijent je sve samo ne običan seks turista i Kendži ubrzo shvata da je u društvu čoveka koji je možda odgovoran za jeziva dela koja su šokirala Tokijo. Kendži je na putu sa koga je povratak teško moguć.

U miso supi je fascinantan portret savremenog Japana, njegove dekadencije i mračnih strana protkan sociološkim detaljima. Ovo je istovremeno briljantna studija jedne zemlje i napet i jeziv triler iz pera jednog od najpopularnijih savremenih japanskih pisaca.

„Strašne scene ne nedostaju, preovlađuje mračna atmosfera, a klaustrofobija sporednih tokijskih uličica intenzivno je dočarana.
Daily Telegraph

„Ako volite noir, U miso supi je dovoljno mračan da vam produbi pogled na japansku kulturu i proširi horizonte dalje od sušija, mangi i video igara."
USA Today

„Nezamisliv portret savremenog Japana, nihilizam i dekadencija spajaju se u jednom od najstrašnijih trilera još od Kad jaganjci utihnu. Šokantan, ali nezaobilazan."
Kirkus Reviews

O PISCU


Pripadnik najužeg vrha japanske savremene književnosti, autor niza nagrađivanih bestselera, Rju Murakami (1952) je od strane kritike prozvan „Maradonom japanske literarne scene" i „renesansnim čovekom za postmoderno doba".

Na sebe je skrenuo pažnju već prvim romanom Almost Transparent Blue (1976) koji je napisao dok je još bio student. U tom delu, koje je ubrzo postalo bestseler, pozabavio se životom nezadovoljne japanske omladine prepuštene promiskuitetu i drogama i osvojio prestižnu nagradu Akugatawa. Sledećim delom Coin Locker Babe (1980) postao je velika zvezda osvojivši Noma Liberal Arts New Member nagradu. Po njegovom kultnom romanu Audition (1997) snimljen je istoimeni kontroverzni film koji je režirao Takeši Mike. 



Za psiho-horor roman U miso supi (1998) dobio je Yomiuri književnu nagradu i postao slavan širom sveta,  a u planu je i filmska verzija u režiji Vima Vendersa. 

Osim kao pisac, Murakami je poznat i po režiji nekoliko uspešnih filmova (Almost Transparent Blue, Tokyo Dekadence, Love & Pop), sviranju bubnjeva u rok grupi i vođenju televizijskog šou programa. Omiljeni je pisac svog poznatog prezimenjaka Harukija.



Izdavačka kuća Booka osnovana je 2009. godine u Beogradu sa idejom promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Prva dva izdanja pojavila su se krajem juna ove godine, u pitanju su romani velikog francuskog autora Frederika Begbedea (U pomoć, molim za oproštaj i Francuski roman). Autor je uveličao premijeru ovih knjiga svojim gostovanjem u Beogradu kada je mnogobrojnim fanovima više od 90 minuta potpisivao knjige u knjižari Delfi SKC. Oba naslova su od tada u vrhu domaćih bestseler lista i beleže izvanrednu prodaju. Nakon njih izašao je roman najtalentovanijeg mladog američkog pisca Tao Lina (iiiii iii iiii) kao i najveći crnogorski bestsler godine Paranoja u Podgorici autora Balše Brkovića.

Za sledeću godinu planirane su, između ostalih i knjige pisaca kao što su: Džefri Judžinidis, Džonatan Letem, Dejv Egers, Vels Tauer, Miranda Džulaj, Džon Makgregor i Patrik Mekejb.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..