"Šušur! Festival od riči" će se održati 11. avgusta na ostrvu Korčula. Reč je o četvrtom okupljanju i njegovom trećem izdanju na Korčuli, dok je u Beogradu u decembru prošle godine održan ŠUŠUR Specijal, okupivši preko trista ljudi. Želite aktivni odmor, ali dosta Vam je kupanja, bicikliranja, ronjenja, surfovanja i pješačenja? Korčula je mesto za Vas! Mi Vam nudimo alternativu - probajte "P(j)esničenje"!


Samo za Vas, u srcu Korčule, "Šušur! Festival od riči" predstavlja i u goste poziva jedinstven koncept aktivnog treninga poezije - "Pesničenje". Dođite na taracu Trepoce i poslušajte stihove koje će samo u ponedeljak, 11. avgusta izgovarati njihovi autori. Prilika je to da pesnikinje i pesnici, u apsolutnoj kategoriji, slobodnim stilom, odmere svoje stvaralačke mišiće, predstave postignute rezultate i demonstriraju snagu i fleksibilnost. Učesnici će se prihvatati mikrofona po principu kružnog treninga, u dve serije. Svoje pesničke potencijale predstaviće poznati regionalni i lokalni, korčulanski autori.


Za Vas treniraju i svoje radove naglas čitaju: Ružica Dević (Sr), Irena Delonga Nešić (Hr), Olja Savičević Ivančević (Hr), Marko Pogačar (Hr), Marko Tomaš (BiH), Ivan Velisavljević (Sr), Višnja Janošević (Sr), Bojan Marković (Sr), Aleksandar Nikolić (Sr), Marko Aksentijević (Sr), Tamara Bijelić (Sr), Jelena Vidović (Hr), Darinka Krstulović (Hr), Tugomir Matić (Hr), Daniela Tedeschi (Hr) i drugi pesnici namernici. Dođite i aktivno podržite ovaj jedinstveni umetnički performans, pljeskom ojačajte lokalne kapacitete i nabildujte svoje sive ćelije.


Posebna disciplina, "pesnik namernik", posle svake runde, otvorena je za sve one koji bi svoje stihove pustili u svet. Starosnih i rodnih ograničenja nema, učešće je neprocenjivo, slušanje besplatno, prethodna rezervacija nije potrebna, a od opreme potrebno je samo - uho. Kontraindikacije nepoznate, povrede su vrlo retke, duhovni razvoj učestao.


Po završetku pesničkog okršaja, program će se nastaviti uz nastup DJ dua koji širi samo ljubav - Ewox i Tamarinsky (Sr) do sitnih jutarnjih sati. "Pesničenje" je trening aktivne poezije začet 2008. godine u Beogradu kao pokušaj da se pesništvo približi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni. Kao putujući festival, P (j) esničenje je do sada predstavilo 1000 pjesnika u preko 20 gradova širom regije. Odlikuje se neposrednošću i brojnom posjećenošću, podstiče predstavljanje novih autora i afirmisanje nekonvencionalnih vidova pesničke prezentacije odskačući svojom dinamikom i šarolikom publikom od konzervativnih čitanja poezije.


"Šušur! Festival od riči "već treće leto, globalnim klimatskim i ekonomskim promenama usprkos, donosi večernje književno i muzičko osveženje te promoviše lokalne i regionalne autore na autentičnoj i autohtonoj pozornici starog grada Korčule. Šušur! podseća na važnost kreativnosti u životu svakog pojedinca - Korčulanina i posetilaca, gradeći platformu za slobodnu razmenu iskustava i poznanstava na regionalnom nivou.

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..