U četvrtak 24.04.2014. u 20:00 u Klubu Magistrala/DKSG predstavljanje knjige Silvije Dražić STVARNI I IMAGINARNI SVETOVI JUDITE ŠALGO u izdanju Futura publikacije i udruženja Alumnistkinje rodnih studija  i emitovanje emisije RTS-a o Juditi Šalgo. Učestvuju: Dubravka Đurić i Silvia Dražić.

 

Judita Šalgo (1941-1996), književnica, prevoditeljka i multimedijalna umetnica iz kruga novosadske neoavangarde, dipliomirala je svetsku književnost. Bila je urednica u časopisu Letopis Matice srpske i u izdavačkom preduzeću Matica srpska. Pesme: Obalom /'62/, 67 minuta, naglas /'80/, Život na stolu /'86/, roman Trag kočenja /'87/, posthumno - priče Da li postoji život i roman Put u Birobidžan. Dobila je nagrade Ljubiša Jocić 1981. za poeziju u i Miloš Crnjanski za Trag kočenja.

 

Silvia Dražić, filozofkinja, doktorirala je na Centru za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu. Bavi se teorijom književnosti i umetnosti i feminističkom teorijom. Predsednica je udruženja Alumnistkinje rodnih studija i članica Dežurnog tima MMC LED arta.

 

JUDITA ŠALGO – emisija iz serije Stvaraoci. Razgovor Branke Mihajlović s Juditom Šalgo.

 

Urednik Branka Mihajlović, reditelj Milorad Lazić. Emitovano 1989. Redakcija informativnog programa, traje 28.47

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..