U utorak, 15/04/2014 u 20h - U mesecu u kom KC Grad proslavlja svoj peti rođendan, u "Gradskoj knjižnici" ekskluzivno ćemo imati priliku da ugostimo dva naša verovatno najznačajnija savremena pisca – Svetislava Basaru i Davida Albaharija. Nedavno su obojica izdali nove knjige i one će, naravno, biti jedna od tema našeg razgovora.


No, tu se tematski okvir nikako ne zaokružuje – naprosto, ovakav razgovor je prilika da se napravi podrobna analiza književno/kulturno/društvenog konteksta u poslednjih nekoliko decenija koliko su i Basara i Albahari važni akteri književne scene ovog prostora.

 

O postmodernizmu i dokle je on doveo našu književnost, o publicistici i pisanju o umetnosti, o kulturi, politici i njihovim neraskidivim vezama, o manično-paranoičnoj istoriji i još maničnijoj i paranoičnijoj sadašnjosti naše književnosti, o romanima i kratkim pričama, o istoriji kao ovdašnjoj permanentnoj stvarnosti, kao i o raznim drugim stvarima sa Davidom Albaharijem i Svetislavom Basarom razgovaraće Tijana Spasić i Bojan Marjanović.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..