Promocija autobiografske i putopisne knjige eseja Teofila Pančića ''Aleja Viktora Bubnja''(Čarobna knjiga, 2014) na ćirilici, održaće se uz prisustvo autora i rok kritičara Petra Janjatovića u ponedeljak, 7. aprila od 19 časova u Parobrodu.

 

Knjiga je prošle godine objavljena u Hrvatskoj, zahvaljujući  izdavaču Nenadu Rizvanoviću. ''Aleja Viktora Bubnja'' stara je Pančićeva adresa (Novog) Zagreba, gde je proveo 15 godina rane mladosti, do decembra 1991.godine. Sledeći recept Bore Ćosića, Pančić  je rođen u Skopju, umro u Zagrebu, a živi u Zemunu i Novom Sadu. Pančićeva sećanja  grupisana su u celine: Adresa, Između  Panonije i Mediterana,Pohvala hotelu, Šipka i komentari, a uokvirne sa dve  pesme ''Potkupljivost ''  i ''Zanovet gluvog utorka'', (na)pisane u Novome Sadu. ''Aleji Viktora Bubnja'' prethodila je prošlogodišnja  šesnaesta po redu knjiga eseja, ''Nosorozi sa šeširima''(Karpos).

 

Citirajući Crnjanskog, ''Sve je u vezi''  u pogovoru ''Aleje'', Dragan Velikić odredio je za lajt motiv Pančićevih sećanja. ''Sve je u vezi'' putuje  ''Alejom''. Od ''Ključa'' do  ''Tamo preko'' i Offa . 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..