KONCERT ITALIJANSKOG VIOLINISTE ANDREA KARDINALEA

KONCERT ITALIJANSKOG VIOLINISTE ANDREA KARDINALEA
uto, 21. maj 2024, 20:00 h

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u utorak 21. maja u 20 časova prisustvujete koncertu na kome će nastupiti gost iz Italije violinista Andrea Kardinale.  Andrea Kardinale je tokom dosadašnje karijere nastupao na gotovo svim kontinentima, a zajedno sa italijanskim filharmonijskim orkestrom  sačinjenim i od muzičara iz Srbije nastupio je i u okviru prošlogodišnje turneje u Kini, koju je organizovalo udruženje „UNICA ART” sa partnerima. Realizaciju koncerta je pomogao Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na programu petnaestog koncerta u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” su kompozicije Nikola Paganinija, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Vas da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Foto Aurora Ghigino

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..