Samostalna izložba skulptura i objekata Ivana Gračnera

Samostalna izložba skulptura i objekata Ivana Gračnera
pon, 13. januar 2020 - pon, 27. januar 2020

U ponedeljak 13. januara u 19:00 časova u prostoru BW Experience (galerija Progres), Knez Mihailova 27, umetnička inicijativa Kvart BW u saradnji sa Galerijom ŠTAB, samostalnom izložbom “Tihi vulkan Balkana” vajara Ivana Gračnera, otvara izlagačku sezonu 2020. Ova izložba nije slučajno izabrana za sam početak godine u kojoj će skulptura imati posebno mesto u našem izlagačkom programu. Na izložbi "Tihi vulkan Balkana" beogradska publika imaće priliku da vidi skulpture i objekte nastale od 2015. godine do danas. Specijalni gost na otvaranju izložbe biće Teodor Lorenčič, poslednji pesnik Jugoslavije, koji će recitovati stihove iz svojih pesama.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 27.01.2020. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 12 do 21h, osim nedelje, kada je radno vreme od 12 do 18h.

Delo Ivana Gračnera spaja autentičan slovenski arhetip sa estetikom univerzalnog jezika savremene umetnosti...Pri obradi drveta autor se trudi da poštuje prirodu, da svojim naumom ne poremeti organsku strukturu. Zbog toga njegove skulpture deluju vitalno i pulsiraju životom. Gračner koristi autohtone vrste drveta i time produbljuje simbolički značaj veze sa lokalnim prostorom. (Ksenija Marinković - istoričar umetnosti)

Ivan Gračner je rođen 1975. godine u Kruševcu. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo u klasi Prof. Zorice Janković. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Austrija, Francuska, Holandija, Belgija). Dobitnik je velikog broja nagrada, a njegovi radovi su deo kolekcije Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i privatnih kolekcija širom zemlje i sveta. Živi i radi u Beogradu.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..