kotlictitelJavno preduzeće "Titelski breg" pod pokroviteljstvom Opštine Titel 25. avgusta, organizuje još jedan Kotlić pod Titelski bregom na priobalju reke Tise kod Titela. To je otvoreno opštinsko takmičenje u kuvanju riblje čorbe.


Prošle godine je učestvovalo ukupno 25 ekipa sa oko 200 učesnika sa teritorije opštine Titel i šireg okruženja. Prvo mesto osvojila je ekipa „Mića advokat i prijatelji – Šajkaš“ čiji je glavni kuvar bio Milivoj Milivojević. Drugo i treće mesto osvojile su ekipe iz Odžaka. 

Pobednik ovog takmičenja, kao najbolje plasirana ekipa sa teritorije opštine Titel, predstavljao je opštinu Titel na pokrajinskom takmičenju u kuvanju riblje čorbe „Finale zlatnog kotlića Vojvodine“ koje se, 2011. godine, održavalo 17. septembra u Bečeju. Za deset najbolje plasiranih ekipa bile su obezbeđene različite nagrade. Nagrade za prve tri ekipe su bile: I – kotlić sa nogarama, II - gorionik i upaljač, III – roštilj.

Manifestaciju su uveličali vinarija „Panonija“ iz Temerina i Milica Popović iz Titela koja je priredila izložbenu prodaju suvenira. Organizatori su bili domaćini predstavnicima Radio Zrenjanina, a direktnim uključivanjem u program i Radio Novi Sad je propratio ovo takmičenje. 

Lepo vreme, topla Tisa i zvuci tamburaškog orkestra privukli su mnogo znatiželjnih posetilaca i turista, od kojih je najveći broj bio iz Beograda.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..