Tradicionalni Fish Fest održava se na keju kod Kule Nebojša (ispred restorana “Vodenica”) od  2. do 5. septembra 2021. godine.  Gastronomsku kulturno-zabavnu manifestaciju Fish Fest 2021 najavili su na uvodnom događaju Damir Handanović, vršilac dužnosti direktora Centra beogradskih festivala - CEBEF, Stambol Geštamov – uvaženi šef kuhinje, član Asocijacije šefova-kuvara Srbije i Kulinarske asocijacije Srbije i Đorđe Živanović – predsednik udruženja „Dunav u srcu“ i predstavnik Fish Festa.  

Posetioce tokom četiri dana manifestacije očekuju: riblji i mediteranski specijaliteti, tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 litara koju će spremati kuvari restorana "Vodenica" i Asocijacije šefova kuvara Srbije, gostovanja poznatih kuvara iz Srbije i regiona, proizvođači vina, sireva, soseva, maslinovog ulja, začina, starih zanata, takmičenje mladih kuvara, zatim poseban Dan sarajevske kuhinje uz pripremanje sarajevskih pita, bureka i ćevapa pred publikom, a pored toga biće priređena i nautička izložba i promocija plovila NARVAL SRBIJA , kao i FISH FEST DEČIJI KUTAK  uz animacije za decu i muzički program.  U četvrtak i petak program počinje u 12 časova, a za vikend program će početi u 10 časova pre podne. Ulaz je besplatan.

Specijalni gosti Fish Festa biće čuveni kuvar Stevo Karapandža i Savez kuvara Evropskih i mediteranskih regija iz Splita.

Fish Fest će sadržati i stručni deo programa, predavanja za mlade kuvare profesora Visoke hotelijerske škole Beograd uz goste iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Organizatori Fish Fest 2021 su udruženje „Dunav"

Foto: Belkisa Beka Abdulovic

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..