Ustanova studentski kulturni centar Novi Sad će u petak i subotu, 19. i 20. oktobra 2018. organizovati manifestaciju "Fabrika vina". Događaj će se održati u prostoru SKCNS Fabrika u Kineskoj četvrti u Novom Sadu (Bul. despota Stefana 5), od 18 do 24h. Učestvuju: Belo Brdo, Temerin; Vinarija Trivanović, Erdevik; Vinarium, Banoštor; Vinarija MK Kosović, Vinarija KM, Irig; Vinarija Dumo, Rakovac; Vinum , Sremski Karlovci; Vinarija Đurđić Sremski Karlovci; Vinarija Kiš, Sremski Karlovci, Podrum Stojković, Banoštor; PG Đorđe Kolarović i prozvođač sira Kupres Milch.

Osim klasične degustacije i prodaje vina, rakije i sireva, program će u subotu 20.10. u 19 h biti obogaćen i radionicom "Vina Carigradskog vinskog druma" koju vodi mr Mirjana Maksimović, predsednica uruženja žene i vino a moderiše Đorđe Simović, dipl.ing. agrarni novinar.

Ulaz na manifestaciju je besplatan. Kupovina vina i drugih proizvoda i artikala na Festivalu biće moguća isključivo festivalskim novcem (vaučerima), koji će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje vino od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Staklena vinska čaša za konzumaciju će se prodavati po ceni 150 dinara.

Manifestaciju podržala Regionalna razvojna agencija Bačka.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..