Pozivamo vas da nam se pridružite u ponedeljak, 1. decembra, 19h, u Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanovića 4, gde će za vas kuvati aktivistkinje i aktivisti organizacije ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima. Povodom Međunarodnog dana ukidanja ropstva, u sklopu Delikatesnog ponedeljka, pored dobrih meksičkih takosa i dezerta spremljenog od fair-trade proizvoda, svi zainteresovani će moći na našem info pultu da saznaju više o fenomenu trgovine ljudima, kao i o najnovijoj ASTRINOJ kampanji „Sprečimo, zaštitimo, nadoknadimo“.

 

Ovom akcijom želimo da podsetimo ljude koliko je „moderno ropstvo“ globalni problem u suprotnosti sa ljudskim pravima, kao i da motivišemo ljude da misle i rade u skladu sa rečima u Univerzalnoj Deklaraciji za ljudska prava koja kaže da se niko ne sme držati u ropstvu ili potčinjenosti.

 

Začinite ovaj ponedeljak meksičkim takosima, sa ili bez čili sosa, napravljenim na srpski način od domaćih proizvoda i salata iz naših krajeva. Dođite i podelite ukusne zalogaje sa nama, a sav  prikupljeni novac od prodaje bonova ide u ASTRIN fond za pomoć žrtvama trgovine ljudima.


Cena bona je 150 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..