Hotel Jugoslavija, jedan od simbola Beograda, koga se s nostalgijom sećamo, danas ide u korak sa savremenim svetom. Deo hotela je renovran, te je tim povodom sinoć u svečanoj sali priređena zabava, koja je imala za cilj da nas podseti na vrednost ovog hotela, ali prvenstveno da nas upozna sa novim sadržajima.

 

Svečana sala  hotela Jugoslavija, koja je bila centralni deo sinoćne zabave, oštećena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, potpuno je renovirana i osposobljena za organizaciju najekskluzivnijih događaja. Sala, veličine 800 kvadrata i visine 12 metara, celim jednim zidom je okrenuta ka Dunavu i ima najlepši pogled sa zemunske strane na ušće Save i Dunava i Kalemegdansku tvrđavu. U sklopu hotela se nalaze i manje sale za sastanke i nekoliko restorana.


Swarovski lusteri koji je krase, kreirani specijalno za hotel još daleke 1969. godine, potpuno su restaurirani, uključujući i najveći kristalni luster na svetu koji se nalazi u holu ispred Svečane sale, sastavljen od 40.000 Swarovski kristala, težak 14 tona sa 5.000 rasvetnih mesta koji je izradio italijanski proizvodjač rasvete Angelo Casolia, a napravljen je po zahtevima predsednika Tita.

 

U ovom hotelu, tokom njegove uzbudljive istorije, boravili su brojni državnici i poznate ličnosti kao što su  Ričard Nikson, Džimi Karter, kraljica Elizabeta II, Vili Brant, Tina Tarner, Nil Armstrong, Baz Oldrin i mnogi drugi.

 

Hotel Jugoslavija predstavlja jedan od najvećih objekata hotelsko-poslovnog kompleksa u zemlji. U sastavu kompleksa nalazi se hotel, poslovno – prodajni sadržaji, 5 restorana, fast food restoran, kongresne i restoranske sale kapacitetai do 700 mesta.


Mnogobrojni gosti, sinoć su imali priliku da uživaju u vrhunskim kulinarskim specijalitetima, zanimljivom programu i muzici koju je izvodio bend NAKED.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..