Direktan prenos opere „Rusalka“ iz Metropoliten opere je zakazan za subotu, 08. februar u bioskopu Cineplexx Delta City od 19 časova. Radnja opere je bajkovita, zasnovana na motivima iz slovenske mitologije - u pitanju je svet vodenih i gorskih vila, veštica i gnomova.

 

Glavni pokretač radnje je neodoljiva želja najmlađe vile, Rusalke, da iskusi sladosti ljubavi, što je za njen ''status'' nemoguće, te zato mora da žrtvuje svoj glavni atribut - besmrtnost, a ukoliko ljubav ne uspe, moraće da večno pati.  

Rene Fleming, jedan od najvećih pevača na operskoj sceni trenutno, vraća se u ulozi usamljene vodene vile Rusalke. Uloga u Dvoržakovoj raskošnoj melodičnoj operi ujedno predstavlja jednu od najznačajnijih u njenog karijeri koju igra poslednjih 15 godina. Janik Nežet - Segin diriguje postavkom koja uključuje Pjotra Bečalu u ulozi zgodnog Princa, za kojim Rusalka čezne, Dolora Zadžek debituje u ulozi džangrizave barske veštice Ježibabe, dok je Emili Megi kao Strana Princeza, Rusalkina rivalka, a Džon Relije je Rusalkin otac, Vodenjak.

Opera „Rusalka“ traje oko 240 minuta, scenograf je Gunter Šnajder Simsen, dok kostimografiju potpisuje Silvija Strahamer.  
Snimak sa probe opere „Rusalka“ možete pogledati na sledećem linku: OVDE


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..