Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da su sva mesta za učešće na besplatnim radionicama u okviru manifestacije „Raspust za Dž“ popunjena. Sve omladince koji se na vreme nisu prijavili za radionice pozivamo da prisustvuju besplatnim filmskim projekcijama i di džej muzičkim programima. Počevši od 14. januara organizovane su projekcije novijih animiranih (od 18 časova) i igranih (od 20 časova) filmskih ostvarenja.



RASPORED BESPLATNIH FILMSKIH PROJEKCIJA:

Utorak 14. januar

18-20 časova: Animirani film „Ledeno doba 4“
Režija: Steve Martino, Mike Thurmeier
„Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata“ prati omiljenu filmsku trojku – Menija, Sida i Dijega, dok se, nakon što kataklizma izazove razdvajanje kontinenata, upuštaju u najveću avanturu do sada. Plutajući na ledenom bregu, odvojeni od ostatka krda, njih trojica pokušavaju da se preko mora vrate kući. Izazovi pred njima su nikada veći – morska stvorenja, nepoznati novi svet, gusari. Skreta, koji još uvek juri svoj žir, ovoga puta očekuju avanture u kakvima se nijedna praistorijska veverica nije našla.

20-22 časova: Film "Persi Džekson - More čudovišta"
Režija: Thor Freudenthal
Uloge: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Jake Abel, Gina Carano, Melina Kanakaredes
Film "Persi Džekson - more čudovišta" je adaptacija bestselera pisca Rika Riordana, nastavak avantura mladog poluboga, Posejdonovog sina, na epskom putovanju ostvarenja njegove sudbine. Svet bogova sada je na rubu propasti. Persi u društvu prijatelja kreće na put u More čudovišta kako bi pronašao mitsko Zlatno runo i spasio svet. Prolazeći kroz vode Mora čudovišta, kojih nema ni na jednoj mapi (ljudima poznatim kao Bermudski trougao), oni se bore sa zastrašujućim bićima, zombijima i vrhunskim zlom!

Sreda 15. januar

18-20 časova: Animirani film „Rio“
Režija: Carlos Saldanha
Sinhronizovani animirani film od autora "Ledenog doba" (Ice Age) koji ovog puta predstavljaju priču o Plavku, papagaju koji ne može da leti, ali kreće u avanturu do najegzotičnijih mesta na planeti.

20-22 časova: Film „Rizična igra“
Uloge: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton, Anthony Mackie
Režija: Brad Furman
Verujući da je prevaren, Riči (Džastin Timberlejk) odlazi u Kostariku da se suoči sa onlajn kockarskim tajkunom Ajvanom Blokom (Ben Aflek). Riči je zaslepljen Blokovim obećanjem velikog bogatstva sve dok ne sazna uznemirujuću istinu o svom dobročinitelju. Kada FBI pokuša da ga primora da im pomogne u hvatanju Bloka, Riči je suočen s najvećom kockom dosad - pokušajem da nadmudri dve sile koje su se okomile na njega.

Četvrtak 16. januar

18-20 časova: Animirani film „Turbo“
Režija: David Soren
Turbo je običan baštenski puž koji ima neverovatan cilj: da postane svetski šampion u trkama. Reč "sporo" ne postoji u rečniku ovog upornog puža željnog avanture. Odlučan u ideji da se ubrza po svaku cenu, on stavlja svoje srce i kućicu na crtu kako bi dokazao da nijedan san nije preveliki i nijedan sanjar premali.

20-22 časova: Film „Mlađi referenti“
Režija: Shawn Levy
Uloge: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Will Ferrell, John Goodman
Nakon otkaza, dvojica muškaraca u četrdesetim godinama pokušavaju da uspeju kao stažisti u uspešnoj internet komaniji, gde se, bez imalo znanja o modernoj tehnologiji i trenodvima, takmiče sa upola mlađim ljudima. Hoće li uspeti da dokažu da nikada nije kasno da se potpuno promeniš?

Petak 17. januar

18-20 časova: Animirani film „Kruds“
Režija: Kirk De Micco, Chris Sanders
„Kruds“ je saga o porodici pećinskih ljudi, smeštena u fiktivnu praistorijsku eru. Nakon što pomeranje kontinenata izazove promenu sveta koji poznaju, ova neobična i neustrašiva porodica kreće na putovanje i osvajanje predivnih, ali ponekad i zastrašujućih novih predela.

20-22 časova: Film „S/Kidanje“
Scenario i režija: Kosta Đorđević
Uloge: Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Marko Janketić, Nebojša Glogovac, Nataša Janjić
Radnja filma “S/Kidanje” prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. Tokom jednog dana i noći, nakon niza tragikomičnih, ponekad i apsurdnih situacija kroz koje prolaze, njihovi putevi se ukrštaju. U fanatičnoj potrazi za predmetom svoje opsesije, sve troje završavaju u sumnjivom noćnom klubu u poslednjem pokušaju da ostvare svoje snove. Skidanje je film o potrebi za ispunjenjem, bez obzira na posledice. Ovaj film je posvećen svim zaljubljenim osobama i svima koji su zbog toga neshvaćeni. ,,S/Kidanje” brani njihovo dostojanstvo. Do kraja. Uprkos svemu.

Subota 18. januar

18-20 časova: Animirani film „Čuvari tajnog kraljevstva“
Režija: Chris Wedge
Jedna tinejdžerka iznenada dospeva u tajni univerzum koji naseljavaju zabavni i jedinstveni junaci. Ona mora da udruži snage sa njima kako bi sačuvali njihov i naš svet.

20-22 časova: Film „Vulverin“
Režija: James Mangold
Uloge: Hugh Jackman, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova, Hiroyuki Sanada, Brian Tee
Zasnovana na kultnom stripu, ova epska avantura vodi Vulverina (Hju Džekmen), najpoznatijeg junaka iz Iks-men sveta, u savremeni Japan. U nepoznatom svetu Vulverin on se suočava sa svojim arhi-neprijateljem u bici na život i smrt koja će ga zauvek promeniti. Ranjiv po prvi put, Vulverin se suočava ne samo sa smrtonosnim samurajskim čelikom, već i sa samim sobom. Iz unutrašnje borbe protiv sopstvene besmrtnosti on izlazi moćniji nego ikada pre.

ПОПУЊЕНА СВА МЕСТА НА РАДИОНИЦАМА РАСПУСТА ЗА Џ! ДОЂИТЕ НА ФИЛМОВЕ И ЖУРКЕ!

 

Са великим задовољством обавештавамо јавност да су сва места за учешће на бесплатним радионицама у оквиру манифестације „Распуст за Џ“ попуњена. У Дому омладине Београда ова манифестација трајаће од 13. до 19. јануара 2014, а ученици и студенти из Београда и Србије имаће прилику да стекну нова знања и вештине из бројних области кроз радионице филма, мјузикла, позоришне уметности, стрипа и илустрације, креативног писања, ди џејинга и ви џејинга... Све омладинце који се на време нису пријавили за радионице позивамо да присуствују бесплатним филмским пројекцијама и ди џеј музичким програмима. Почевши од 14. јануара организоване су пројекције новијих анимираних (од 18 часова) и играних (од 20 часова) филмских остварења. Журке ди џеј и ви џеј колектива Кишобран планиране за 18. јануар од 22 часа и за 19. јануар – матине од 18 часова.

 

„Бројност учесника образовних програма Дома омладине Београда, како редовних, тако и оквиру Распуста за Џ,  доказује да су млади више него заинтересовани за стицање нових знања и вештина, посебно оних које не добијају у оквиру својих школских и студијских програма“, истиче в.д. директора Дома омладине Београда Марко Стојановић, и додаје: „Радујемо се што су млади Београда и Србије свима нама доказали да нису инертни ни лењи, да нису незаинтересовани, већ да им само треба пружити прилику да кажу и покажу. Треба им омогућити да стичу нова знања, искуства и вештине у облицима прилагођеним 21. веку, новим технологијама, без оптерећења на родитељски буџет. Након распуста, Дом омладине ће у оквиру редовних образовних активности наставити са организовањем креативних, занимљивих и корисних предавања и радионица, а ускоро ће младима у ДОБ-у на располагању бити и савремено опремљен Ај-ти (ИТ) кутак.“

 

Радионички програми „Распуста за Џ“ реализују се бесплатно под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, док су бесплатне филмске пројекције организоване под покровитељством Амбасаде САД у Београду.

 

Последњег дана „Распуста за Џ“, 19. јануара, полазници радионица представиће свој рад јавности од 16 часова, када ће бити одржане презентација полазника мјузикл радионице и позоришне радионице, отварање изложбе полазника школе стрипа и илустрације и презентација полазника филмских радионица.

 

 

РАСПОРЕД БЕСПЛАТНИХ ФИЛМСКИХ ПРОЈЕКЦИЈА:

 

Уторак 14. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Ледено доба 4“

Режија: Steve Martino, Mike Thurmeier

„Ледено доба 4: померање континената“ прати омиљену филмску тројку – Менија, Сида и Дијега, док се, након што катаклизма изазове раздвајање континената, упуштају у највећу авантуру до сада. Плутајући на леденом брегу, одвојени од остатка крда, њих тројица покушавају да се преко мора врате кући. Изазови пред њима су никада већи – морска створења, непознати нови свет, гусари. Скрета, који још увек јури свој жир, овога пута очекују авантуре у каквима се ниједна праисторијска веверица није нашла.

 

20-22 часова: Филм "Перси Џексон - Море чудовишта"

Режија: Thor Freudenthal

Улоге: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Jake Abel, Gina Carano, Melina Kanakaredes

Филм "Перси Џексон - море чудовишта" је адаптација бестселера писца Рика Риордана, наставак авантура младог полубога, Посејдоновог сина, на епском путовању остварења његове судбине. Свет богова сада је на рубу пропасти. Перси у друштву пријатеља креће на пут у Море чудовишта како би пронашао митско Златно руно и спасио свет. Пролазећи кроз воде Мора чудовишта, којих нема ни на једној мапи (људима познатим као Бермудски троугао), они се боре са застрашујућим бићима, зомбијима и врхунским злом!

 

Среда 15. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Рио“

Режија: Carlos Saldanha

Синхронизовани анимирани филм од аутора "Леденог доба" (Ице Аге) који овог пута представљају причу о Плавку, папагају који не може да лети, али креће у авантуру до најегзотичнијих места на планети.

 

20-22 часова: Филм „Ризична игра“

Улоге: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton, Anthony Mackie

Режија: Brad Furman

Верујући да је преварен, Ричи (Џастин Тимберлејк) одлази у Костарику да се суочи са онлајн коцкарским тајкуном Ајваном Блоком (Бен Афлек). Ричи је заслепљен Блоковим обећањем великог богатства све док не сазна узнемирујућу истину о свом доброчинитељу. Када ФБИ покуша да га примора да им помогне у хватању Блока, Ричи је суочен с највећом коцком досад - покушајем да надмудри две силе које су се окомиле на њега.

 

Четвртак 16. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Турбо“

Режија: David Soren

Турбо је обичан баштенски пуж који има невероватан циљ: да постане светски шампион у тркама. Реч "споро" не постоји у речнику овог упорног пужа жељног авантуре. Одлучан у идеји да се убрза по сваку цену, он ставља своје срце и кућицу на црту како би доказао да ниједан сан није превелики и ниједан сањар премали.

 

20-22 часова: Филм „Млађи референти“

Режија: Shawn Levy

Улоге: Винце Ваугхн, Оwен Wилсон, Росе Бyрне, Wилл Феррелл, Јохн Гоодман

Након отказа, двојица мушкараца у четрдесетим годинама покушавају да успеју као стажисти у успешној интернет команији, где се, без имало знања о модерној технологији и тренодвима, такмиче са упола млађим људима. Хоће ли успети да докажу да никада није касно да се потпуно промениш?

 

Петак 17. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Крудс“

Режија: Kirk De Micco, Chris Sanders

„Крудс“ је сага о породици пећинских људи, смештена у фиктивну праисторијску еру. Након што померање континената изазове промену света који познају, ова необична и неустрашива породица креће на путовање и освајање предивних, али понекад и застрашујућих нових предела.

 

20-22 часова: Филм „С/Кидање“

Сценарио и режија: Коста Ђорђевић

Улоге: Драгана Дабовић, Никола Ракочевић, Марко Јанкетић, Небојша Глоговац, Наташа Јањић

Радња филма “С/Кидање” прати троје младих јунака различитог социјалног статуса, опседнутих љубављу према погрешној особи. Током једног дана и ноћи, након низа трагикомичних, понекад и апсурдних ситуација кроз које пролазе, њихови путеви се укрштају. У фанатичној потрази за предметом своје опсесије, све троје завршавају у сумњивом ноћном клубу у последњем покушају да остваре своје снове. Скидање је филм о потреби за испуњењем, без обзира на последице. Овај филм је посвећен свим заљубљеним особама и свима који су због тога несхваћени. ,,С/Кидање” брани њихово достојанство. До краја. Упркос свему.

 

Субота 18. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Чувари тајног краљевства“

Режија: Chris Wedge

Једна тинејџерка изненада доспева у тајни универзум који насељавају забавни и јединствени јунаци. Она мора да удружи снаге са њима како би сачували њихов и наш свет.

 

20-22 часова: Филм „Вулверин“

Режија: James Mangold

Улоге: Hugh Jackman, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova, Hiroyuki Sanada, Brian Tee

Заснована на култном стрипу, ова епска авантура води Вулверина (Хју Џекмен), најпознатијег јунака из Икс-мен света, у савремени Јапан. У непознатом свету Вулверин он се суочава са својим архи-непријатељем у бици на живот и смрт која ће га заувек променити. Рањив по први пут, Вулверин се суочава не само са смртоносним самурајским челиком, већ и са самим собом. Из унутрашње борбе против сопствене бесмртности он излази моћнији него икада пре.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..