Nova komedija Bena Stilera sutra stiže u bioskope

Najozbiljniji i možda najbolji projekat Bena Stilera do sada, „Tajni život Voltera Mitija“, iskrena, dirljiva i duhovita priča o sanjaru koji se otiskuje u avanturu i konačno počinje da živi svoje snove, od 4. januara pretpremijerno će se naći u domaćim bioskopima.


O filmu „Tajni život Voltera Mitija“ domaći novinari rekli su da je „originalna priča, nepredvidiva, duhovita i vizuelno impresivna (Dragan Jovićević, NIN), „jedna od onih priča koju vrijedi uvijek iznova pričati“ (Muharem Bazdulj, Vreme), „pobednička priča, sa prstohvatom benstilerovske ironije i humora“ (Ivana Matijević, Danas), „duhovit i iskren podsjetnik na to da su snovi tu da bismo u njima uživali...“ (Mladen Savković, B92), a opisan je i kao „nostalgični Ben Stiler i 25. sličica koja čini život – filmom“ (Vesna Perić, Radio Beograd).

Komedija koju su strani kritičari opisali kao: „novi Forest Gamp“, priča je o, naizgled običnom čoveku, Volteru Mitiju, koji radi u fotografskoj arhivi u svetski poznatom magazinu „Life“.

On je jedan od onih ljudi kojima ćete se nasmešiti, ali nikada nećete razgovarati sa njima. Tajno je zaljubljen u koleginicu i živi životom bez mnogo uzbuđenja. Ali, Volter Miti ima veoma bogatu maštu, i život kojim živi dok sanjari ne može da se uporedi sa onim što mu se dešava na javi. Kada promene u kompaniji ugroze i njegov posao i posao žene koju voli, poći će na putovanje koje će prevazići sve njegove fantazije. Videti svet. Upoznati i osetiti druge ljude. To je smisao života, naučiće Volter Miti.

Ulogu Voltera Mitija tumači Ben Stiler, njegovu koleginicu Šeril, u koju je tajno zaljubljen, igra Kristen Vig. U filmu se pojavljuju i Šon Pen, Adam Skot, Širli Meklejn i drugi.

„Volter Miti nije čudak ni ekcentrični individualac, i nisam želeo tako da ga predstavim“, kaže Ben Stiler o svom junaku. „On toliko dugo potiskuje svoje snove i osećanja da ih je postao potpuno nesvestan, ali kada počinje da zaista živi svoje snove, više nema potrebe da sanja“, dodaje reditelj i glavni glumac ove duhovite avanture.

Zvezda filma „Deveruše“, Kristen Vig, kaže da je i njen život u ranim dvadesetim promenila jedna avantura slična onoj kroz koju prolazi Volter Miti. „Otišla sam u Indiju i putovala naokolo 3 meseca. Bilo mi je potrebno da malo izađem iz svog svakodnevnog života, da istražim svet i razmislim o tome šta želim u životu“, kaže Vig.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..