20 - 27. decembra – Nova dvorana „Apolo“ Doma omladine Pančevo - „IN_TREШ“ je festival kratkog amaterskog omladinskog filma koji se od 2007. godine održava u Pančevu. Festival je nastao sa ciljem da se mladi ljudi motivišu da kreativno deluju u mediju koji im je u današnje vreme vrlo dostupan - video materijal.

 

Dom omladine Pančevo, u saradnji sa grupom entuzijasta iz ovog grada, organizuje konkurs za najbolji film, snimljen bilo čime, trajanja do 2 minuta na bilo koju temu, sa naslovom koji počinje ili se završava na slovo „Š“. Drugi deo festivala predstavlja filmska radionica na kojoj polaznici stiču osnovna znanja o filmu. Svi filmovi prijavljeni na konkurs i nastali na radionici prikazuju se završne večeri, kada se svečano dodeljuju nagrade žirija, kao i nagrada publike. Pored radionice, integralni deo festivala je i izložba treš slika i fotografija i koncert treš muzike.
Više informacija možete naći na internet strani www.intresh.com .

 

O konkursu „IN_TREШ Festivala“:Konkurs za najbolji kratki treš film u trajanju do 2 minuta je otvoren. Aparatom, telefonom, kamerom, bilo čime. Svako može! Tema je slobodna, bitno je da naslov počinje ili se završava na slovo „Ш“. Nema ograničenja u broju filmova jednog autora. Uzеće se u obzir i filmovi duži od 2 minuta ukoliko žiri proceni da su posebno kvalitetni. Donesite svoj film u Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, svakog radnog dana od 9 do 14h, ili pošaljite film ili link na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do podne, 26.12.2013. god.

 

Nagrade su:


1. DIGITALNA VIDEO HD KAMERA
2. DIGITALNI FOTO APARAT
3. EXTERNI HARD DISK
4. WEB kamera
5. USB stik
plastično cveće, nepotrebne knjige i još mnogo besmislenih treш nagrada.

 

OTVARANJE FESTIVALA/ DVORANA APOLO 20.12.2013. god od 18h – 24h.

 

18.00 OTVARANJE IZLOŽBE TREŠ I KIČ likovnih radova.
Filmski maraton: Šest časova čistog treša! “The best of” Festivala In_treш - izbor filmova sa do sada održanih festivala. Plus još nekoliko remek-dela treša.


21.00 RETROSPEKTIVA svih FILMOVA majstora treša MARKA BACKOVIĆA!

 

BIOSKOP: SREDA 25. 12. 2013 u 21h

Projekcija prvoklasnog treš filma “Etida” (2010, Hrvatska) Luke Hrgovića i dokumentarnog filma “Etida – making of”.

 

RADIONICA TREŠ FILMA/ DOM OMLADINE/ 20. - 27. 12. 2013. god

Kako snimiti film?! Kako izmontirati film? Režija, montaža, scenario, kadar, kamera, švenk i far, projekcije, sinopsis, ideja, improvizacija, rampa, rasveta, kontra radnja, ritam, sve vas to može ali i ne mora interesovati kada snimate treš film. Vaše sopstveno malo remek delo će se prikazati pred punom salom bioskopa APOLO na završnoj večeri „In_Treш“ festivala.
Zainteresovani mogu da pošalju ime i kontakt telefon na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Zovemo vas.

 

FINALNO VEČE/ DVORANA APOLO 27. 12. 2013. god 20h

Projekcija filmova pristiglih konkursom i filmova sa radionice. Svečana dodela nagrada, štampanje majica i velika treš fešta! U pauzama bend iznenađenja!

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..