U Art bioskopu Museumu u utorak 26. novembra u 20,30 časova počeće manifestacij NEDELJA SAVREMENOG CRNOGORSKOG FILMA, koja će trajati do 02. decembra 2013. Posle svečanog otvaranja biće prikazan dokumentarni film NOĆ SKUPLJA DVA VIJEKA – NJEGOŠ JEDNA BIOGRAFIJA, reditelja Branka Baletića. Svakog dana od 20,30 sati predvidjena je projekcija po jednog filma iz najnovije crnogorske produkcije:


26.11.2013. u 20,30 h svečano otvaranje - Noć skuplja dva vijeka – Njegoš, dokumentarni –slobodan ulaz
27.11.2013. u 20,30h Ljubav.ožiljci - drama
28.11.2013. u 20,30h Lokalni vampir - komedija
29.11.2013. u 20,30h Mali ljubavni bog - drama
30.11.2013. u 20,30h Lokalni vampir - komedija
01.12.3013. u 20,30h  Posljednje poglavlje, horor

 

Organizator manifestacije je Centar za multimedijalnu umetnost i komunikaciju TANGRAM u saradnji sa: Etnografskim muzejem u Beogradu, Alpe Adria Culture Network i Oktobar filmom.

Program se realizuje u korelaciji sa izložbom „Njegoševa kapela na Lovćenu i arhitekta Nikola Krasnov”, čije otvaranje je predvidjeno takodje za 26. novembar, od 20,00 sati.

 

NOC SKUPLJA DVA VIJEKA - NJEGOŠ JEDNA BIOGRAFIJA
Režija: Branko Baletić
Novi i već uveliko nagradjivani dokumentarni film Branka Baletića u godini kada proslavljamo 200 godina od rodjenja ovog velikog državnika i pesnika, iz jedne nove vizure bavi se njegovim zivotom i delom.

 

LJUBAV.OŽILJCI / drama

Režija: Branislav Milatović, Ivana Ćetković, Miloš Pušonjić, Mladen Vujačić
Uloge:Srđan Grahovac, Vesna Vujošević, Dejan Ivanić, Tanja Torbica, Jelena Simić, Slaviša Grubiša, Goran Slavić, Katarina Krek

Film „Ljubav, ožiljci" čine četiri odvojene priče o parovima koji su u središtu vrtloga zamršenih ljubavnih situacija. Film je rađen po motivima priča četiri značajna svetska autora - Marija Benedetija, Semjuela Beketa, Rejmonda Karvera i Čarlsa Bukovskog. Prva priča je o ljubavi dvoje studenata, Marine i Davora. Opterećeni raznim uticajima (Davor ima užasan ožiljak na licu, Marina radoznalu majku), dvoje mladih prolazi kroz period osamostaljivanja suočavajući se sa pitanjima iskrenosti kod sebe i kod drugih...Druga priča je priča o jednom beskućniku i jednoj prostitutki, o navikama koje nasljeđujemo i stičemo, o ukrštanju dva svijeta: jednog bezbrižnog i sebičnog sa drugim, surovo-realnim, grešnim i usamljenim...Treća priča govori o dvoje mladih supružnika. Muž, skriven iza svoje tipske titule, od svoje žene zahtijeva nešto apsurdno - da ona izgubi na kilaži. Do opažanja da je njegova žena debela dolazi na osnovu komentara apsolutnog stranca...Četvrta priča je o ljubavi i prevari kod jednog srednjovječnog para. Pošto su oboje negdje u sred života, bolna spoznaja da među njima više nema ljubavi, teško ih pogađa. Todor se miri sa situacijom, ali Marija je ta čiji nemiri ključaju i ne daju da im se život mirno nastavi...

 

LOKALNI VAMPIR / komedija

Režija: Branko Baletić
Uloge: Mišo Obradović, Gordana Gadžić, Kristina Stevović, Boro Stjepanović
Priča se odigrava u malom mestu na obali jezera. Glavni junak, mladi biznismen prevarom zapada u velike dugove. Njegova majka prijavljuje lažnu smrt. On noću izlazi iz tavanskog skrovišta i kao vampir sveti se protivnicima. Pojava vampira privlači turiste i belosvetske biznismene. Tako u malo mesto stiže tranzicija, menjajući uspavanu atmosferu. Tokom priče naš junak sazreva, vraća se svojoj ženi i počinje novi život. Da biste bolje razumeli svet u kojem živimo, osetili njegovu punoću -- dobro je ponekad, makar nakratko, biti vampir.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..