Balet „Spartak“ čuvenog Jurija Grigoroviča, 20. oktobra od 17h će otvoriti sezonu direktnih prenosa iz Boljšoj teatra u bioskopu Cineplexx Delta City, u okviru koje će biti prikazano još pet baletskih predstava.

 

Grandiozna epska priča govori o junaštvu legendarnog roba koji je postao gladijator. „Spartak“ je jedno od najpoznatijih Hačaturijanovih dela i smatra se jednim od najvećih baleta boljšojskog repertoara od 1960. godine. Verziju Jurija Grigoroviča, sa svojom spektakularnom koreografijom i scenografijom, mnogi su kritičari proglasili remek-delom.

 

„Boljšoj balet predstavlja simbol izvrsnosti i stekao je gotovo mitsku reputaciju. Moskovski teatar sa dugogodišnjom tradicijom i fenomenalnom plesnom trupom, među kojima su i zvezde današnjice Svetlana Zaharova, Nina Kaptsova, Svetlana Lunkina i Ruslan Skvorcov, predstavlja nam baletske predstave koje su osvojile srce publike širom sveta. Ljubitelji baleta imaće jedinstvenu priliku da drugu godinu zaredom uživaju u direktnim prenosima predstavama samo na velikom platnu bioskopa Cineplexx Delta City“, izjavila je Aleksandra Garić iz Cineplexx-a.

 

U okviru sezone 2013/2014 Boljšoj teatra, posetioci Cineplexx-a će imati priliku da pogledaju i ostale poznate naslove:

 

GUSAR, 17. novembar 2013.

USPAVANA LEPOTICA, 22. decembar 2013.

DRAGULJI, 19. januar 2014.

IZGUBLJENE ILUZIJE, 02. februar 2014.

ZLATNO DOBA, 30. mart 2014.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..