U subotu 25. maja, publika će u terminu od 19:00 časova moći da pogleda tužnu komediju o muškarcima  „Muškarci na gotovs“ Seska Gaja  i glumicom nesavladive energije Kandelom Penjom, a u terminu od 21:00 film Benita Sambrana „Nemi glas“ koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U nedelju 26. maja na repertoaru u 19:00 će se naći naučnofantastična komedija ,,Vanzemaljac’’ Naća Vigalonda, a u 21:00 film katastrofe „Nemoguće“ koji je Huan Antonio Bajona uradio u najboljem holivudskom maniru, sa Naomi Vots i Juenom MekGregorom u glavnim ulogama.

 

Projekcije počinju u 19s i 21s, a ulaznice po ceni od 250 dinara mogu se naći na blagajni Dvorane kulturnog centra Beograda. U Kulturnom centru Novog Sada ovi filmovi će biti prikazani 30. maja.

 

Program za subotu, 25. maj:

 

19:00 // Muškarci na gotovs  (2012)  95`
Muškarci na gotovs je film talentovanog i cenjenog reditelja Seska Gaja autora kultnih filmova En la ciudad i Ficcio. U ovom ostvarenju o ljubavi, braku govore nam muškarci koji su u svojim četrdesetim prilično razočarani u žene. Možda najbolje atmosferu u filmu dočarava rečenica jednog od protagonista: „Niko nas nije upozorio da će biti ovako. Čak nam niko nije dao ni uputstvo za žene!“  Glumačku ekipu čine „dream team“ kinematografije na španskom: Rikardo Darin, Eduardo Norijega, Luis Tosar, Havijer Kamara, Leonardo Zbaralja i Đordi Molja. Film je u Majamiju osvojio specijalno priznanje za glumački ansambl.


21:00 // Nemi glas  (2011)   128`

Nemi glas je film Benita Sambrana, reditelja koji je svojevremeno izazvao pravi bum 1990. svojim debitatskim filmom „Sam” kada je osvojio brojne nagrade u Berlinu, Havani i Tokiju, rađen je prema istoimenom romanu-bestseleru Dulče Čakon. Film, kao i roman, govori o ženama koje su izgubile rat i koje su završile u zatvoru. Preživele su strahote a tome su morale da ćute. Njihov uspavan glas probuđen je izlaskom knjige koja je u Španiji imala ogroman uspeh, a pojačan je posle toliko godina Sambranovim filmom. Film koji gledaoce neće ostaviti ravnodušnim.

 

Program za nedelju, 26. maj:

 

19:00 // Vanzemaljac  (2011)   90`

Film Vanzemaljac je naučno-fantastična komedija reditelja Naća Vigalanda. U filmu glavne uloge igraju Hulijan Viljagran i Mišel Hener koju smo gledali na prošlogodišnjem festivalu u filmu „Ne okreći se“. U filmu glavni junaci, Hulija i Hulio, nakon burne noći bude se istom krevetu. On se zaljubljuje, ona ne. Ona bi najradije da on napusti stan, pre nego što dođe njen dečko...ali baš tada Madrid napadaju vanzemaljci.


21:00 // Nemoguće  (2012)  114’

Devet godina nakon jedne od najvećih prirodnih katastrofa koji je pogodio Tajland i odneo 230.000  pogledaćemo film „Nemoguće“ reditelja Huana Antonija Bajone. Film je snimljen na osnovu istinite priče o preživljavanju i sudbini jedne porodice koja je doživela cunami 26.12.2004. godine. Impresivna gluma Naomi Vots i Juena MekGregora vodi nas na tužno putovanje borbe za najmilije. Reditelj Bajona i njegov tim za specijalne efekte rekonstruisali su strašan događaj iz perspektive žrtve. Sam reditelj kaže: „Ostavio sam kraj otvorenim tako da bi gledaoci mogli da izađu iz bioskopa sa temom za razmišljanje...“.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..