„Jadnici“ su filmska adaptacija voljene globalne pozorišne senzacije koju je pogledalo više od 60 miliona ljudi u 42 zemlje na preko 20 jezika i još uvek obara rekorde po posećenosti i u 27. godini izvođenja. U bioskopima od 28. februara 2013! 

 

Režiju potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma „Kraljev govor“, Tom Huper, a u filmu igraju Hju Džekmen, oskarovac Rasel Krou, En Hetavej, Amanda Sajfred, Helena Bonam Karter, Saša Baron Koen i mnogi drugi.

 

Smešteni u 19.-vekovnu Francusku, „Jadnici“ pričaju uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. To je večni testament opstanku ljudskog duha. Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hetavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

 

U februaru 2013. svetski mjuzikl s najdužom tradicijom preneće svoju snagu na veliko platno u Huperovoj spektakularnoj interpretaciji epske priče Viktora Igoa.

 

Režija: Tom Hooper

Uloge: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, s Helenom Bonham Carter i Sacha Baron Cohen

Scenario: William Nicholson, Alain Boublil, Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer

Žanr: epski mjuzikl

Studio: Universal

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..