princ1Obaveštavamo vas da je film Princ od papira, reditelja Marka Kostića, osvojio je Grand Prix za najbolje ostvarenje na međunarodnom festivalu dečijeg filma „Galicija“, koji je održan u drugoj nedelji novembra u Krakovu i više gradova južne Poljske.

Ovo je dvanaesta nagrada za ovaj film, po scenariju Vladislave Vojnović a u produkciji Luks filma. Princ od papira se do sada našao u zvaničnim selekcijama 46 svetskih festivala. 

U isto vreme, Kostićev kratki dokumentarni film Građanin ker, takođe u produkciji Luks filma, prikazan je sa uspehom na rimskom festivalu mediteranskog filma (Medfilm), koji je jedan od najznačajnijih filmskih festivala u Italiji. Film je prikazan u dokumentarnoj selekciji Open eyes award, sačinjenoj mahom od dugometražnih filmova.

Građanin ker premijerno je prikazan na 54. Festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma u Beogradu, a potom je obišao oko petnaest međunarodnih festivala, od Evropskog festivala kratkog filma u Peskari, preko „Balkan Snapshots“ u Amsterdamu do Briselskog međunarodnog filmskog festivala.
<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..