Kasra je počeo DJ karijeru u vreme kada su na engleskoj underground d’n’b sceni etikete svakodnevno nastajale i gasile se posle tri meseca. Sa idejom da promoviše kvalitetnu muziku, formirao je Critical, i okupio velika imena kao što su Sabre, Rockwell, Silent Witness, Break, SpectraSoul, Calibre... Beskompromisno sledeći svoju viziju, uspeo je da label visoko pozicionira i među profesionalcima i fanovima i postane cenjen širom sveta. Beogradska publika čula ga je na žurci u KC Grad, gde je nastupio uz podršku Codex ekipe. Posle giga, na kom se, po sopstvenim rečima, odlično proveo, ispričao nam je kako vodi čuveni label i otkrio nekoliko ekskluzivnih detalja koje još nikom nije rekao!


Critical je izrastao u jedan od najuticajnijih labelova, i čini se da je to najvažniji deo tvoje karijere.  Da li je uspeh  samo tvoja zasluga? Tačno, Critical je glavna stvar.  To je moja etiketa, počeo sam sa pričom pre osam godina, sam ga vodim i potpisujem trake.  Ali skroman sam, drago mi je što kažeš da sam uspešan.


Čini se da su zastupljeni i poznati i neafirmisani artisti, i da izdaješ muziku koja „radi“ i na danceflooru i kod kuće. Većina drum  ’n’ bassa je napravljena za klubove,  ali muzika treba da bude više od toga, da se sluša svuda . Prioritet mi je kvalitetna muzka,  potpisujem sve što mi se svidi, i hvala Bogu, većini ljudi se dopada!


Pored singlova, izdaješ dosta kompilacija. Da li sam biraš trake, i na koji način?
Ja biram svaku traku koju izdam. Ako pravim album, imam ideju koje artiste želim da uvrstim i pričam sa njima o tome, neki kažu da mogu, neki ne... Na kraju ispadne najbolja selekcija koju mogu da dobijem.


Većinu stvari produciraš u saradnji sa drugim artistima - Sabrom, D Kayem, Cyantificom…  Kako to da nemaš mnogo svojih traka? Da budem iskren, tek sam počeo da učim kako da pravim svoju muziku. Srećan sam što radim sa ljudima od kojih mogu mnogo da naučim. Sada provodim mnogo više vremena u studiju i moje stvari će izaći sledeće godine
Koji su još planovi sa labelom, na koje artiste da obratimo pažnju? Predstoji mi dosta posla,  singlove će izdati Cyantific, Nympho,  Paradox... Spremam još jednu kompilaciju za sledeću godinu. To je ekskluzivno, niko još ne zna za to!


U okviru etikete, postoji odvojen koncept Modulations. Po čemu se on razlikuje od regularnih izdanja? Modulations je serija limited edition izdanja, u kojoj svaki singl izlazi na ploči od 10 inča, u lepom pakovanju.


Nisam našla mnogo informacija o tvom privatnom životu. Možeš li da mi opišeš svoj radni dan? Zavisi, svaki dan mi je različit. Nekad sedim i odgovaram na mejlove, staram se da trake izlaze na vreme, nekad sam u studiju, nekad se viđam sa artistima, a u međuvremenu, radim i kao DJ.
A pored svega toga, imaš još jedan posao...Radim kao menadžer jednog benda... znači, podvojena sam ličnost!

 

Autor: Gorana Romčević

www. urbanbug.net
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..