nemackifilm09U Dvorani Kulturnog centra Beograda, sa porodičnom dramom "Ono što ostaje", Hans-Kristijana Šmita (film koji se nalazio u  konkurenciji za nagradu Berlinala 2012) sinoć se u 21:00 čas završila prva Nedelja nemačkog filma koja je postigla veliki uspeh kod beogradske publike.


Prvu Nedelju nemačkog filma 2012. organizovao je Goethe-Institut Beograd u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda. Ogroman uspeh ukazuje i broj posetilaca: 11 filmova za pet večeri videlo je više od 4000 gledalaca i skoro sve projekcije su bile rasprodate. Nebojša Popović, gost-urednik filmskog programa Kulturnog centra Beograda i Matijas Miler-Viferig, direktor Goethe-Instituta Beograd, na zatvaranju festivala, najavili su i planove za sledeću godinu.

Goethe-Institut Beograd još jednom je predstavio aktuelno stanje nemačkog filma koji u sebi nosi i zabavnu vrednost i umetnički sadržaj. Svi filmovi su premijerno prikazani u Srbiji i obraćaju se onima koji su, pored mejnstrima, spremni da se susretnu sa savremenim arthouse filmom iz Nemačke i njegovim protagonistima: režiserima i glumcima koji su doprineli da nemačka kinematografija postane svetski poznata.


Nedelja nemačkog filma posle Beograda gostuje od 12. do 17. Oktobra u Nišu i od 19. do 23. Oktobra u Novom Sadu.Ovaj program se realizuje u saradnji sa Kulturnim centarom grada Niša i Kulturnim centarom grada Novog Sada

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..