drrejdjavoliNakon premijere na ovogodišnjem FESTU-u, film reditelja Dinka Tucakovića “Doktor Rej i đavoli” ulazi u bioskopsku distribuciju. Bioskopski start film će imati u kragujevačkom bioskopu Cineplexx, u sredu 26. septembra. ,

Organizovana će biti svečana projekcija kojoj će prisustvovati reditelj Tucaković i ekipa filma. Od 27. septembra „Doktor Rej i đavoli“ će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

„Doktor Rej i đavoli“ donosi priču o legendarnom američkom reditelju Nikolasu Reju, poznatom, pored ostalog, po ostvarenju „Buntovnik bez razloga“ sa čuvenim Džejmsom Dinom u glavnoj ulozi. Rej je boravio u Beogradu 60-ih godina u pokušaju da snimi film, do čega nije došlo spletom čudnih okolnosti – nestao je bez traga. Reditelj Dinko Tucaković je film zamislio kao misteriju, a još za vreme studija, koje je upisao 1979. godine, kada je Rej umro, zainteresovao se za tog reditelja, a potom je dalje istraživao njegov boravak u Beogradu 1964. godine. Tako je nastao film koje je zapravo i svedočanstvo o jednom lepšem vremenu, o zlatnom dobu srpskog filma i o propuštenim šansama.


Trejler je na linku OVDE

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..