Nana-eventOd 1. septembra društvo Sakurabana Beograd nastavlja sa radom, a za uspešan početak sezone,odabrali smo projekciju dvodelnog filma Nana. U saradnji sa Domom omladine Beograda, 1. septembra od 17 časova će svi posetioci moći besplatno da prisustvuju projekciji filma Nana.

Rađen po istoimenom manga romanu koji je jedan od najpopularniji naslova namenjenoj ženskoj publici, ali koji je osvojio i veliki broj muških obožavatelja. U pauzi između dva filma, biće održana mala izložba manga romana, povodom početka upisa novih polaznika
u Manga radionicu Mugen.

Više informacija o samom filmu:

Priča počinje u vozu, na putu za Tokio, u kome se upoznaju dve veoma različite devojke koje dele isto ime. Nana Osaki, dokazana buntovnica protiv sistema, uputila se u prestonicu u pokušaju da se probije kao pevačica pank benda, dok je jedina ambicija Nane Komacu, neizlečivog romantika, da bude što bliže svom dečku koji se u Tokio preselio zbog studija. Uprkos tome što na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, dve Nane će se sprijateljiti i ostati jedna uz drugu dok tragaju za svojim mestom u metropoli. Ono po čemu se Nana razlikuje od stotina sličnih chick flick naslova jeste razoružavajuća, čak surova iskrenost u prikazivanju tokijskog života i alternativne muzičke scene, mladalačkih snova i prvih ljubavi, odrastanja i gubljenja ideala, ali pre svega ženskog prijateljstva koje je jedino što opstaje u životnim usponima i padovima. Upravo je ta nesvakidašnja iskrenost prema publici ono što je Nanu lansiralo među najvoljenije - i najprodavanije - manga naslove u svetu.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..