to_killTačno na polovini leta, odigrala se i 25. filmska projekcija, najprijatnijeg letnjeg kulturnog osveženja za Beograđane na plus 40. Na Vračaru, planirano dvorište kultnog kafea Monksbar, bilo je premalo da primi sve zaiteresovane za film Roberta Muligana iz 1963, „Ubiti pticu rugalicu“ koja je Gregori Peka ovenačala oskarom.

Ko bi rekao da prvenstveno mladi Beograđani vole baš taj crno beli film, do te mere, da je i kompletan trotoar sa nekoliko parking mesta ulice Kneginje Zorke, takođe bio tesan da primi onu drugu polovinu gledalaca, pa se višak i odatle preneo na suprotunu stranu ulice.

Do kraja do polovine septembra još isto toliko holivudskih klasika, domaćih zaboravljenih filmova, kao i najbolja ostvaranje evropskih kinematografija. Već koliko u četvrtak na Trošarini u čast Olimpijskih igara, „Vatrene kočije“ a u petak, gde drugo nego na Crvenom Krstu, film Živojina Pavlovića „Kad budem mrtav i beo“.

Grad Beograd kao pokrovitelj i UK Parobrod i Nova ideja kao organizatori se zahvaljuju svim beograđanima i gostima prestonice, za podršku koja se ogleda u činjenici da se uvek traži stolica više.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..