Good-night-nobody-2Juniori selektori filmskog festivala Slobodna zona u svom junskom izdanju vam predstavljaju dokumetarac  neverovatne vizuelne lepote, koji ispituje granice ljudske prirode u borbi protiv nesanice.

“Laku noć nikome” nas vodi na putovanje kroz noć, prostor i vreme. Četiri glavna junaka sa četiri različita kontinenta pate od istog hendikepa: nesanice! Svako od njih se na svoj način bori sa činjenicom da mora nesmetano da funkcioniše bez odmora. Njihove priče prate ritam noći, kao isprekidane slike snova tokom REM faze. Naracija se pretvara u fragmente, gubi se granica izmedju fantazije i stvarnosti, a film nas polako uvlači u nepodnošljivost koju nedostatak sna izaziva.

O rediteljki:

Žaklin Zind je rodjena u Cirihu 1971. godine. Studirala je novinarstvo u Ringier žurnalisenšule (Ringier Journalistenschule) i filmsku režiju na Medjunarodnoj filmskoj školi u Londonu. Od 1996. do 1998. radila je kao montažer i autor TV emisije “Zebra” u sklopu Javnog medijskog servisa Švajcarske. Od 1998. radi kao nezavisni reditelj i film “Laku noć nikome” predstavlja njen najveći uspeh do sad.

Festivali i nagrade:
Najbolji dokumentarac, 33. Medjunarodni festival ženskog filma, Kretej, Francuska, 2011.
Velika nagrada publike, Medjunarodni filmski festival u Sevastopolju, SAD, 2010.
Nagrada za najbolji dokumentarni film, Funf-Seen-Filmfestival, Štarnberg, Nemačka 2011.

Reč kritike:
"Laku noć nikome" je sanolik trip kroz noć, prostor i vreme. 
Sonntagsblatt Bayern

"Laku noć nikome" je apsolutno neverovatan dokumentarni film. 
Kinozeit.de

***Cena ulaznice 100 dinara. Prodaja karata u Rexu od ponedeljka 11. juna, radnim danom od 11h – 16h, a na dan projekcije od 11h – 20h.

DOBRODOŠLI U SLOBODNU ZONU!


Dodatne informacije o programima SLOBODNE ZONE na:
www.freezonebelgrade.org

Email:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..