IMG_0026Dušan Šaponja i Dušan Čavić, kreativni tandem Ciklotron produkcije, posle više godina rada na dokumentarnim televizijskim projektima, snimili su svoj debitantski dugometražni dokumentarni film, ''Biba Struja'' koji će biti premijerno prikazan 04.05.2012. na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs.

Film se bavi ljudskom stranom jedinstvenog fenomena po kome je Slaviša Pajkić (prepoznatljiv kao Biba Struja) tj. njegovom sposobnošću da sprovodi i kontroliše struju visokog napona... Dušan i Dušan su na sebi svojstven način predstavili čoveka nadljudskih sposobnosti i ujedno sebe oprobali u najzahtevnijoj narativnoj formi kojom su se do sada bavili - dugometražnim filmom. U okviru Festivala ovaj pomenuti dvojac održaće zanimljivo predavanje na SAE Institutu Beograd, delu internacionalne mreže fakulteta iz oblasti digitalnih medija www.belgrade.sae.edu .  

Tokom predavanja u prostorijama SAE Instituta Beograd, u samom centru srpske prestonice, posetioci će imati priliku da neposredno razgovaraju sa autorima, te tako saznaju na koji način i uz koje poteškoće se pravi priča o običnom čoveku sa neobičnim sposobnostima. 

Datum i vreme : Ponedeljak 7.5.2012, u 17h

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..