MV5BMjE0MTM4NTc3NF5BMl5BanBPremijera 11. januara u bioskopu Kolosej
(UŠĆE Shopping Center)
U bioskopima od 12. januara





Režija: James Bobin
Uloge: Kermit the Frog, Miss Piggy, Fozzie Bear, Gonzo, Animal, Jason
Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones i Walter
Scenario: Jason Segel i Nicholas Stoller
Žanr: porodična komedija
Studio: Walt Disney

“Došli smo da pevamo, igramo, razveselimo ljude i na izvestan način, učinimo ovaj svet boljim. Znam da ovo zvuči blesavo, pogotovo kada dolazi iz usta jednog žapca. Ali Mapetovci su se oduvek trudili da inspirišu ljude blesavošću i dokažu da bez obzira na to ko si i koliko čudan deluješ ostalim ljudima, uvek možeš da pronađeš svoj svet i ljude koji te vole. A kada jednom kročiš u taj svet i upoznaš te ljude, divne stvari počinju da se dešavaju.’’
Žabac Kermit

On je zelen, zabavan, ima gomilu otkačenih prijatelja i jedan je od najpoznatijih vokala od Elvisa pa naovamo. I dolazi kod nas za praznike!

Kermit se vraća na veliko platno (premijerno u bioskopu Kolosej u Ušće Shopping Centru) i ovog puta je u društvu Džejsona Sigela, Ejmi Adams, Krisa Kupera i novajlije Voltera, kao i cele Mapet bande u najnovijem Diznijevom ostvarenju ''Mapetovci''!

''Ovo je zabavan, urnebesan i veseo film za sve – žabe, prasce, medvede – čak i za ljude!'' tvrdi Kermit. ''Za nove gledaoce, ovo je šansa da vide Mapetovce u akciji na velikom platnu. Za stare fanove, ovo je šansa da se ponovo sretnu sa starim prijateljima i luduju zajedno!''

Na svom odmoru u Los Anđelesu, Volter, najveći Mapet fan na svetu, njegov brat Geri (Džejson Sigel) i njegova devojka Meri (Ejmi Adams) otkrivaju podli plan bogatog naftaša Teksa Ričmena (Kris Kuper) da razruši Mapet Studio i na njegovom mestu napravi bušotinu za eksploataciju nafte koju je nedavno našao na tom terenu. Da bi spasli studio i nabavili 10 miliona dolara za tu akciju, Volter, Meri i Geri pomažu Kermitu da ponovo okupi Mapetovce, koji su svi otišli za svojom sudbinom – Meda Fozi nastupa u Las Vegas kazinu sa cover bendom Mupetovci, Mis Pigi je modni urednik u pariškom Vogu, bubnjar Zverko je u klinici u Santa Barbari na tretmanu kontrole besa, dok je Gonzo postao magnat u vodoinstalaterskom poslu.

Meda Fozi se prvi pridružuje družini, ostavivši Mupetovce za sobom; Gonzo, iako bogat, shvata da ništa ne može da se meri sa sjajem scene – jedina koja je problematična u vraćanju Kermitu i ekipi je Mis Pigi. Ona uživa u životu na visokoj nozi u Parizu i povratak Mapetovcima joj se ne čini baš sjajnom idejom. Sem ako je, naravno, Kermit lično ne zamoli. ''Scena u kojoj me Kermit preklinje da se vratim Mapetovcima je najsmešnija u filmu'' tvrdi Mis Pigi. ''Ja sam, naravno, fenomenalna, a ni žabac nije loš!''

Kada su se konačno okupili, Mapetovci moraju da naprave najbolju predstavu na svetu, a prošle su godine otkako su poslednji put nastupili zajedno. Hoće li uspeti da naprave prestavu svog života? Hoće li ubediti producente da emituju šou? Da li će sakupiti dovoljno novca da jednom za svagda izbace Teksa Ričmena iz igre ili će on osujetiti njihov pokušaj i zauvek uništiti Mapet Studio?

''Pa pogledajte film i saznaćete!'' cvrkuće Mis Pigi. ''Moja malenkost ne može baš sve da vam otkrije!''


KO JE KO U DIZNIJEVIM MAPETOVCIMA

ŽABAC KERMIT živi tihim, povučenim životom. Ne shvata koliko mu nedostaju njegovi stari prijatelji sve dok ga Volter, Geri i Meri ne ubede da ih okupi. ''Ja imam prilično važnu ulogu u ovom filmu'' tvrdi Kermit. ''Iako su kritičari ranije tvrdili da ne mogu da budem emotivan, ja ih demantujem u Mapetovcima – moj omiljeni trenutak u filmu je kada pevam novu pesmu ''Pictures In My Head''.  Videćete me u scenama u kojima me nikada ranije niste videli – pri tome ne mislim samo na nove uglove pod kojima me kamera snima...''

MIS PIGI je diva u svakom smislu te reči. Ona uživa u čarima Pariza gde radi kao modni urednik u Vogu. Smatra da je lepša nego ikad i da je Kermitov poziv da se vrati družini samo zamaskirana ljubavna ponuda. Stoga – kako bi uopšte mogla da kaže ''ne'' svom Kermiju? ''Ovo je uloga mog života!'' tvrdi Mis Pigi. ''Glumim snažnu, moćnu, fatalnu, harizmatičnu, neodoljivu zvezdu koja spasava svet i osvaja srce svog dragog!'' Zar ste mogli da očekujete išta manje od toga?!

MEDA FOZI živi da bi zasmejavao ljude. Stoga će, u svom fazonu, izvesti trikove tipa – padanje na koru od banane, gadjanje pitama u lice, pričanje starih viceva, zbunjivanje publike njemu znanim šalama... I kao i obično, dobiće više zvižduka nego aplauza.

GONZO je napustio svet vodoinstalatera da bi ponovo osetio ''daske koje život znače''. Bez njega, predstava ne bi bila kompletna – ispaljivanje iz topa, skakanje motorom i čitav niz suludih vratolomija za ljubav njegove fatalne koke Kamile. Naravno, nijedan od njegovih trikova nikada ne uspe, ali u tome je i cela poenta istih.

BUBNJAR ZVERKO, preživela legenda rokenrola, zamenio je svoje bubnjeve flautom u cilju borbe protiv agresivnosti. Pred vama je jedan novi lik... al' zamalo! Čim se vratio u Mapetovce, počeo je sa starim navikama i obožavanjem rokenrola, žena i hrane. Možete li uopšte da zamislite Mapetovce bez njega?!

STATLER I VALDORF se vraćaju na čuveni balkon i u naša srca. ''Teško da bismo ikada sedeli ovako dugo zarad nekog!'' tvrde dva matora gunđala ''ali morali smo da vas upozorimo šta vas čeka! Ako smo mi morali da nažuljamo svoja dupeta zarad filma, možete i vi!'' Zar ste uopšte sumnjali da će uvrede pljuštati sa balkona poput kiše?!

Sve u svemu, ''Mapetovci'' su veseo i zabavan film, pun sjajnih glumaca, veselih lutaka, nepredviđenih situacija, dirljivih emocija i neverovatnih muzičkih numera. Upoznajte svoju decu sa njima i vratite se u svoje detinjstvo!



Komičar Džejson Sigel („Zaboraviti Saru Maršal“, TV serija „Kako sam upoznao vašu majku“) izvršni je producent, sarađivao je na pisanju scenarija i ima zapaženu ulogu u „Mapetovcima“.

U čast tradicije Mapetovaca, u filmu se pojavljuju brojne slavne ličnosti uključujući: Donalda Glavera, Mikija Runija, Alena Arkina, Vupi Goldberg, Selenu Gomez, Džona Krasinskog i mnoge druge.

Prošlo je 12 godina od njihovog poslednjeg filma – „Mapetovci u svemiru“, 1999.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..