kamp_naslovna2-524x300Na konkurs za učešće na Regionalnom kampu angažovanog dokumentarnog filma Slobodna zona Junior koji se relazuje u saradnji filmkog festivala Slobodna zona iz Beograda i Fade In produkcije iz Zagreba, izabrano je 14 projekata i 15 polaznika.

Konkurs je završen 15. novembra sa preko 150 prijava učenika i učenica srednjih stručnih škola i gimnazija iz celog regiona. Selekciona komisija (Rajko Petrović – selektor filmskog festivala Slobodna zona i koordinator programa kampa, Branka Pavlović – selektor filmskog festivala Slobodna zona, Željka Kovačević – regionalni koordinator projekta Slobodna zona Jr) imala je vrlo tešku i nezahvalnu obavezu da izabere svega 15 polaznika među kandidatima koji su svojim idejama za dokumentarni film pokazali izuzetnu invetivnost i svežinu u razmišljanju i sagledavanju sveta u kome živimo.

Izabrani polaznici kampa su:

1. Tripun Grgurević (Crna Gora)
2. Maksim Nikiforovski (Makedonija)
3. Klemen Pipan Aničić (Slovenija)
4. Kristijan Lončarić (Hrvatska)
5. Filip Topolovec (Hrvatska)
6. Benjamin Ramić (Bosna i Hercegovina)
7. Ana Irga (Srbija)
8. Nevena Jovanović (Srbija)
9. Lucijan Mirdita (Hrvatska)
10. Tatjana Nikolić (Bosna i Hercegovina)
11. Bojan Josić (Bosna i Hercegovina)
12. Jovana Milaš (Srbija)
13. Smirna Kulenović (Bosna i Hercegovina)
14. Kaja Šišmanović (Hrvatska)
15. Aldina Delanović (Bosna i Hercegovina)

Kamp Slobodna zona Jr podeljen je u dva segmenta.

Prvi deo kampa održaće se od 9. do 23. januara, 2012. godine na Paliću (Srbija), gde će se uz odabrane profesionalce iz regiona, polaznici kampa upoznati sa tehnikama snimanja filma, artikulacijom koncepta i scenarija angažovanog filma, kao i temama koje ovakvi filmovi mogu da pokreću.

Na drugom, jednonedeljnom delu kampa, planiranom u maju 2012. polaznici će predstaviti svoje razvijene priče profesionalcima i producentima iz Srbije i regiona, nakon čega će najuspešniji od njih imati priliku da snime svoj prvi angažovani dokumentarni film.

Projekat Slobodna zona Jr realizuje se uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru projekta Podrška civilnom društvu i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..