mission-impossible-ghost-prPremijera 14. decembra u Sava Centru u 20.30h
U bioskopima od 15. decembra






Režija: Brad Bird
Uloge: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael
Nyqvist, Vladimir Mashkov,...
Žanr: akcija
Studio: Paramount


Dvostruki dobitnik Oskara Bred Bird, zajedno s producentima Tomom Kruzom i Džej Džej Abramsom, režira akcijom nabijenu špijunsku avanturu „NEMOGUĆA MISIJA – PROTOKOL DUH“.

Zbog toga što je SNM-ov operativac Itan Hant okrivljen za terorističko bombardovanje Kremlja, predsednik će pokrenuti „protokol Duh“ i poreći bilo kakvu povezanost sa njim i ostatkom agencije. Ostavljen bez sredstava i podrške, Itan će morati da pronađe način da skine ljagu sa imena agencije i spreči ponovni napad. Stvari se dodatno komplikuju kad Itana nateraju da na ovu misiju krene sa timom SNM-ovih kolega begunaca čije lične motive ne zna u potpunosti.

Tom Kruz se vraća u glavnoj ulozi Itana Hanta, a pridružuje mu se internacionalna ekipa glumaca, uključujući Džeremija Renera, Sajmona Pega, Polu Paton i mnoge druge.


TIM PROTOKOL DUH

ITAN HANT (Tom Kruz) mora da napreduje kao agent i da od „vuka samotnjaka“ postane pravi vođa tima. „Itan se u prethodna tri filma oslanjao samo na sebe, ali u ovom filmu on će morati da se oslanja na druge. To je veliki izazov za njega jer su ga toliko puta izdali članovi ekipe i njegova organizacija, a sad neće imati drugog izbora osim da veruje ovim ljudima koje gotovo i ne poznaje,“ kaže Tom Kruz.

Za ovaj film, Eplbamu i Nemeku se dopala ideja da imaju snažnog ženskog agenta. Bred Bird opisuje AGENTA DŽEJN KARTER (Pola Paton) kao „opasnog igrača“. Iako nije imala mnogo iskustva u radu na terenu, nju pokreće još nešto osim želje da završi misiju, a to je: osveta. „Ona je neverovatno talentovana, veoma harizmatična i ima sve fizičke aspekte koje ova uloga zahteva,“ kaže Kruz.

Povratnik iz „NEMOGUĆE MISIJE III“ je tehnički genije, BENDŽI DAN (Sajmon Peg), koji je dobio status terenskog agenta. Peg opisuje svoj lik kao „ultimativnog IT-jevca. On je kompjuteraš koji se razume u sve i svašta.“ Peg unosi i dozu humora u svoj lik, što je jedinstveno za ovaj film u franšizi koja je poznata po svojim napetim i akcijom nabijenim scenama.

Lik AGENTA VILIJAMA BRENTA odmah se dopao Džeremiju Reneru. „Brent je analitičar, naizgled tip koji je prikovan za sto, koji je neverovatno pametan što mu je i posao. Nije preterano emotivan. Onda polako počinjemo da otkrivamo ko je on u stvari, posebno kroz njegove fizičke veštine koje ne biste očekivali od uštogljenog analitičara u košulji. On ne želi da bude deo ekipe, ali okolnosti će ga naterati da se priključi grupi,“ kaže Rener.


NEMOGUĆA MISIJA – UKINUTI I DISKONEKTOVANI


Agenti SNAGA NEMOGUĆIH MISIJA (SNM): Džejn Karter, Trevor Hanavej i Bendži Dan dobili su zadatak da pronađu kurira koji nosi šifre za lansiranje nuklearne bombe. Međutim, njihova misija će poći po zlu i šifre će pasti u ruke plaćenog ubice, Sabine Moro.

U međuvremenu, vođa tima, Itan Hant mora biti izbavljen iz moskovskog zatvora i cela grupa će dobiti zadatak da upadne u Kremlj i povrati informacije o osobi koja je trebalo da dobije šifre, čoveku pod šifrovanim imenom Kobalt. Ubrzo zatim, Kobalt će razotkriti njihove prave identitete i pre nego što Itan i Bendži uspeju da pobegnu, ogromna eksplozija će prodrmati Crveni trg. Itan i ceo SNM biće optuženi za ovaj čin što će dovesti do toga da predsednik pokrene „protokol Duh“ – potpunu disperziju agencije.

Pošto je dobio novog člana tima, Vilijama Brenta, Hant će po prvi put morati da radi sa ekipom koju nije lično odabrao. Površinski gledano, Brent je analitičar koji je navikao da radi u kancelariji, ali on ima mnogo komplikovaniju prošlost. Nevoljno, Itan i njegov novi tim moraće da rade kao jedan i to bez ikakve podrške od sad ukinutog SNM-a ako žele da speru ljagu sa svojih imena, završe misiju i spreče nuklearno uništenje.

Kad su razvijali ovaj zaplet, Eplbam se priseća da ih je pozvao Džej Džej Abrams i pitao da li mogu da smisle takvu priču u kojoj će Itana prikazati u potpuno drugačijem svetlu u odnosu na prethodne filmove. „Itan Hant je srce ove franšize, ali oni su hteli da nađu način da ispričaju priču o tome kako on pokušava da vodi tim koji pritom mora da ostane netaknut uprkos brojnim preprekama. Tako se rodila ideja o protokolu Duh, u kome će cela SNM agencija biti ukinuta. Mislili smo da će, ako ih ostavimo bez sredstava, to biti sjajan način da se Itan odmah zbliži sa svojim timom, a tako ćemo se i mi brže vezati za ove nove likove. Želeli smo da Itanu damo izazov, da bude i igrač i trener. Moraće da se potrudi da održi tim na okupu, a da za sve to vreme radi na zadatku,“ kaže Eplbam.

Ono što dodatno komplikuje priču je i to što članovi tima znaju za Itanovu reputaciju u agenciji. „Film počinje tako što vidimo da je on u zatvoru delom i zato što smo želeli da stvorimo sliku o liku koji nije neko ko na čelo tima dolazi sa gomilom ordenja na reveru. Tim neće reći ’Naravno da ću ga pratiti u bitku!’ već ’Ovaj čovel je uradio nešto zbog čega je završio u zatvoru.’ Zato će se sve vreme pitati da li on donosi ispravne odluke,“ kaže Nemek.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..