montyLegendarna trupa britanskih komičara "Monti Pajton" primiće 15. oktobra u Njujorku priznanje za životno delo, koje će njenim članovima biti uručeno na zvaničnoj ceremoniji povodom 40. godišnjiće osnivanja trupe.
Ovo je druga nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) koja se dodeljuje čuvenim komičarima. Prvu su primili 1987. godine za izuzetni doprinos britanskom filmu.

Ceremonija će se održati tokom Festivala nezavisnog filma u Njujorku, prenela je agencija Rojters.

"Biće to retka ali značajna prilika za novo okupljanje veoma talentovanog tima Montipajtonovaca i mi smatramo da je ta specijalna nagrada savršen način za odavanje priznanja toj britanskoj jedinstvenoj i cenjenoj instituciji", izjavio je predsednik akademije BAFTA.

Osim Grejema Čepmena, preminulog 1989. godne, ostalih pet članova trupe - Džon Kliz, Teri Gilijam, Erik Ajdl, Teri Džons i Makl Pejlin prisustvovaće ceremoniji.

Montipajtonovci su se pojavili na britanskim ekranima u oktobru 1969. godine sa televizijskom serijom "Leteći cirkus Montija Pajtona", koja im je odmah donela veliku slavu.

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..