FILM-PARADAFilm Srdjana Dragojevica “Parada” u subotu, 3. decembra imace i svog 200.000-tog gledaoca!



Tim povodom ekipa filma ce nagraditi gledaoce “Parade” u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu, a glavna nagrada je putovanje koje dodeljuje agencija Jumbo Travel.

Od cetvrtka, 1. decembra uz kupljenu ulaznicu za film “Parada” u novosadskoj Areni posetioci ce dobijati vaucere na osnovu kojih ce ucestvovati u nagradnom izvlacenju. Dobitnike nagrada proglasice ekipa filma u subotu, 3. decembra na projekciji od 20.00.

Sinopsis: LIMUN, bivsi  dzudo sampion, kriminalac i ratni heroj, iz tranzicije prve decenije novog veka izasao je, poput većine ljudi, kao gubitnik. Njegova mala agencija za obezbedjenje  pruza usluge “dobitnicima” tranzicije, tajkunima i  poznatima sa estrade. Limunova verenica, BISERKA, vlasnica kozmetickog salona zahteva od Limuna “sofisticirano” vencanje, u skladu sa novim vremenom. Limun na kraju pristaje, te on i Biserka upoznaju Mirka, pozorisnog reditelja, jos jednog gubitnika tranzicije koji, umesto predstava – rezira svadbe. Mirkov partner, RADMILO, uspesan veterinar,  ne odobrava Mirkov “aktivizam” i smatra da se “PARADOM PONOSA” ne postize nista na unapređenju LBGT zajednice. Susret “DVA SVETA’ zavrsi najpre ocekivano, fizickim nasiljem. Limuna napusta verenica a Mirku je “blizak susret” sa Limunom “kap koja preliva casu” – on je vec dobio imigracionu vizu za Kanadu i zeli da napusti zemlju, zauvek. Radmilo nudi Limunu pogodbu – njegova agencija ce stititi “Paradu ponosa” a Mirko ce ipak pristati da Limunu i Biserki organizuje vencanje. No, posto svi iz Limunovog okruzenja odbiju da ucestvuju u poduhvatu “nedostojnom njihove casti”, Limunu na pamet pada spasonosna ideja. Tu se stvar komplikuje...

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..