film_crossed_sildProjekcijom 15 domaćih kratkih filmova 25. novembra u Kulturnom centru Rex biće otvoren Femix Fest, prvi festival omladinskog ženskog stvaralaštva kod nas.


Za nagradu publike takmičiće se ostvarenja mladih autorki od 15 do 30 godina iz cele Srbije. Istog dana će za posetioce biti otvorena i foto izložba u okviru ovog festivala.

Projekcija i otvaranje izložbe počinju u 19:30 h, a svi posetioci dobiće na poklon muzičku kompilaciju Femixeta 2011, s autorskim pesmama 27 domaćih ženskih bendova i kantautorki. Nakon takmičarskog dela programa, u 21:00 biće prikazan film Čarne Radoičić "Milena", koji istražuje život i delo naše poznate slikarke Milene Pavlović Barili.

Sutradan 26. novembra u KC Gradu održaće se i muzički program Femix Festa, uz nastup bendova XANAX, Line Out, Methyl Orange i Fandango.

Ulaz na sve programe u okviru Femix Festa je besplatan.

Femix Fest, koji se održava drugu godinu za redom, predstavlja deo projekta "Femix – Mreža ženskog stvaralaštva" koji realizuje omladinska organizacija Klub OPA "Omladina pokreće akciju", a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..