cinefest_logoObaveštavamo vas da su pomereni startovi filmova Kuća iz snova (Dream House) i Stvor (The Thing).

Kuća iz snova (Dream House) počinje da se prikazuje od 8. decembra.
Stvor (The Thing) startuje 22. decembra.


Kuća iz snova - Dream House

Start: 8. decembar
Režija: Jim Sheridan
Scenario: David Loucka
Uloge: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Elias Koteas
Žanr: psihološki triler
Web: DreamHousemovie.net

Neki kažu da sve kuće imaju uspomene.  Za jednog čoveka, njegova kuća je mesto za koje bi i ubio samo da je zaboravi. Danijel Krejg, Rejčel Vajs i Naomi Vots tumače glavne uloge u ovom napetom trileru o porodici koja se useljava u jednu kuću ne znajući da je u njoj počinjeno nekoliko jezivih ubistava. Ubrzo će otkriti da su oni sledeća meta. Uspešan pisac Vil Atenton (Daniel Craig) ostavlja posao u Njujorku kako bi se sa suprugom Libi (Rachel Weisz) i dvoje dece preselio u New England. Kako započinju novi život, tako otkrivaju da je njihov savršeni dom bio strahovito mesto na kome su ubijeni majka i njena deca. Ceo grad veruje da je to delo supruga koji je preživeo. Vil počinje da istražuje tragediju i jedini trag ga vodi do En (Naomi Watts), komšinice koja je bila bliska sa porodicom koja je nastradala. Kako Vil i En počinju da sastavljaju komadiće uznemirujuće slagalice, oni otkrivaju da je prokletstvo poslednjeg žitelja preneto na Vilovu „kuću iz snova“ i da će ostati zastrašujuća pretnja i za sledećeg čoveka koji u nju uđe.


Stvor - The Thing

Start: 22. decembar
Režija: Matthijs van Heijningen Jr.
Scenario: Eric Heisserer, John W. Campbell Jr.
Uloge: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen
Žanr: horor
Web: TheThingmovie.net

Antarktik: predeo izuzetne lepote. To je dom i izolovanoj ispostavi poznatoj kao stanica Tula. Tamo, grupa međunarodnih istraživača ispod zemlje pronalazi neverovatno otkriće. Ali ushićenje ubrzo prerasta u užasavajuću paranoju u trileru Stvor, kako grupa istraživača otkriva nešto neljudsko što ima sposobnost da se samo od sebe pretvori u savršenu repliku bilo kog živog bića.
Paleontolog Kejt Lojd (Mary Elizabeth Winstead) napušta sigurnost sterilne laboratorije i putuje u ovaj izolovani predeo u ekspediciju života. Pridružuje se timu norveških istraživača koji je slučajno pronašao kreaturu zakopanu u ledu i zajedno sa njima otkriva da je taj organizam uginuo eonima ranije. Kada jednostavan eksperiment u blizini stanice oslobodi stvorenje iz ledenog zatvora, Kejt će morati da se udruži sa pilotom Karterom kako bi zadržala ovo stvorenje da ubije sve i svakog na koga naiđe. U ovoj pustoj zemlji parazit počinje da imitira sve čega se dotakne, okrećući ljude jedne protiv drugih.

Stvor, koji je poslužio kao uvod u istoimeni  kultni film Džona Karpentera iz 1982. režirao je Mathijs van Heijningen kao debitantsko ostvarenje. Erik Heiserer napisao je scenario na osnovu priče „Who Goes There?“ Džona Kembela.
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..