Projekcije filmova i razgovori sa mladima – kritička analiza audio-vizuelnih sadržaja na predstojećem Beldocsu - Društvo u doba sve većeg gubljenja granica između stvarnog i virtuelnog, marginalizovane grupe i pojedinci koji uprkos svemu hrle za svojim snovima - ovo su neke od glavnih tema filmova ovogodišnje Teen selekcije Beldocs festivala, koji će se održati od 22. do 29.maja. Program je osmišljen kako bi razvio veštinu kritičkog gledanja filmova kod mladih i osnažio njihove glasove.

U okviru Beldocs Teen programa izdvajamo filmove: Kako nestati (How to Disappear), Majdegol (Maydegol), Copa 71 i Broj jedan (Number One).

U okviru Beldocs Teen programa biće premijerno prikazani kratki dokumentarni filmovi tinejdžeki i tinejdžera, producirani u okviru MiniDoc radionice Beldocsa koju vodi rediteljka Jelena Gavrilović. Takođe, tokom festivala biće održan trening za nastavnike/ce srednjih i osnovnih škola posvećen radu sa dokumentarnim filmom kao nastavnim sredstvom. Svi potencijalno zainteresovani nastavnici/ce iz cele Srbije mogu da se prijave putem kratkog formulara:  link za prijavu
U prilogu je saopštenje i nekoliko kadrova iz pomenutih filmova.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..