Novi film japanskog autora Rjusukea Hamagučija, „Zlo ne postoji”, od četvrtka 18. januara u bioskopima širom Srbije. Svetsku premijeru film „Zlo ne postoji” je imao na 80. Venecijanskom festivalu, gde je nagrađen Srebrnim lavom - Velikom nagradom žirija, a domaća publika imala je prilike da ga pogleda na rasprodatom otvaranju 19. Filmskog festivala Slobodna zona krajem oktobra u Beogradu. "Zlo ne postoji” (Evil Does Not Exist) je topla, nežna priča o Takumiju i njegovoj ćerki Hani iz seoceta Mizubiki blizu Tokija, koji žive u skladu sa prirodnim ciklusima i zakonima.

Dolazak velike firme iz Tokija i njeni planovi da, usred šume, izgradi luksuzni kamp, koji prete da zagade lokalno izvorište vode, duboko će uzdrmati živote Takumija, Hane i ostalih meštana i ostaviti razorne posledice...



Rjusuke Hamaguči (45) jedan je od najcenjenijih autora današnjice, zahvaljujući svojim prethodnim ostvarenjima „Točak sreće i fantazije” i „Povezi me”. Za romantičnu dramu "Točak sreće” osvojio je Srebrnog medveda - Veliku nagradu žirija u Berlinu 2021, a „Povezi me” je iste godine nagrađen na Kanskom festivalu za scenario i potom nominovan za Oskara u četiri kategorije, uključujući i onu za najbolji strani film, gde je trijumfovao.

Iako je planirao da, posle silne medijske pažnje izazvane velikim uspesima ova dva filma, napravi pauzu od snimanja, odlazak u prirodu sa svojom stalnom saradnicom, kompozitorkom Eiko Išibaši, nadahnuo je Hamagučija da snimi „Zlo ne postoji”. Rezultat je ostvarenje koje „ostavlja bez daha”, „sa snažnim utiskom koji ne prolazi brzo”, „fascinantna studija karaktera i životne sredine jednog izuzetno talentovanog, zrelog autora”, složena drama čiji naslov „ukazuje na ideju da je svaka naša odluka obojena nijansama sivog”... glase samo neke od kritika.
 
"Zlo ne postoji”, u distribuciji Five Stars Filma, na repertoaru je sledećih bioskopa: DKC (sa izuzetkom vikenda), UK Parobrod, Cineplexx Ušće, Art bioskop Kolarac (od 22. 1), Tuckwood Cineplex, Kulturni centar Novog Sada, Eurocinema Subotica i KOC Boljevac.

 FOTO 2023 NEOPA - Fictive

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..