Zavod za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) ugostiće legendarnog scenaristu Đorđa Kadijevića koji će biti prvi gost novog serijala tribina „Razgovori sa savremenicima“,  u četvrtak, 11. avgusta u 21.00 čas na terasi Zaprokula. U sklopu programa „Letnjih grifonskih noći“ razgovor sa čuvenim rediteljem o njegovom celokupnom umetničkom opusu koji je promenio standarde u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji vodiće Sanja Milić, urednica Kulturno-umetničkog programa RTS-a.

Uz odabarne kadrove iz Kadijevićevih kultnih filmova Leptirica, Sveto mesto, Karađorđeva strt, kao i TV serije Vuk Karadžić, verovatno najbolje srpske istorijske serije snimljene u vreme postojanja SFR Jugoslavije koja je na predlog Umberka Eka dobila nagradu Gran pri Evrope na festivalu u Rimu 1987. godine, čućemo i ekskluzivno na kom projektu trenutno radi Đorđe Kadijević.

Ovaj razgovor je odraz poštovanja potvrđenih umetničkih rezultata Đorđa Kadijevića i nemerljivog traga u istoriji naše savremene kinematografije i umetnosti.

Programi „Letnjih grifonskih noći“ održavaju se na letnjoj terasi Zavoda, a kalendar predstojećih događaja možete pronaći na sajtu Zaprokula na linku >>
 
RIGE OD FERE 4
ULAZ JE SLOBODAN
Dobro došli!

<<  Decembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..