Filmske radionice pod nazivom „Svetla, ton, kamera, akcija!“ pružiće priliku mladim umetnicima iz Smedereva da besplatno steknu teorijsko znanje i praktično umeće u stvaranju filma i da uz podršku iskusnih mentora iz sedam sfera filmskog stvaralaštva na kraju projekta snime zajednički kratkometražni film. Poziv za prijavu učesnika je otvoren i trajaće do kraja juna. Projekat je omogućen za dvadeset umetnika između 15 i 30 godina koji se bave ili planiraju da se kulturno i umetnički obrazuju, a koji su rođeni ili žive u Smederevu. Učesnici projekta će biti upoznavati sa svim sektorima filma (režija, scenario, kamera, zvuk, montaža, produkcija).

Učesnici će na kraju projekta moći da snime zajednički kratkometražni igrani film u trajanju do 15 minuta. Okupljena ekipa Smederevaca imaće priliku da odaju počast svom gradu jer će savremeni život, istoriju, kulturu i puls grada prikazati u ovom filmu. Decembar je rezervisana za premijerno prikazivanje filma u Centru za kulturu Smederevo.

Čitav projekat će voditi tim profesionalaca iz oblasti filmske umetnosti koji će mentorisati čitav proces pravljenja filma. Centar za kulturu Smederevo, Etar film i Analog Mind Studio su zvanični partneri projekta koji je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje.

Ovim projektom organizatori radionica udruženje “Abreakcija”, žele da prošire kulturno-edukativne vidike Smedereva stvaranjem jedinstvenog kulturnog sadržaja za mlade na lokalu i podizanjem svesti o važnosti filma i kulture.
 
Svi zainteresovani koji žele da se priključe ovom projektu mogu da se prijave preko sledećeg linka >>

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..