zilnikZa sledeću nedelju filmska redakcija DOB-a pripremila je program posvećen našem poznatom reditelju Želimiru Žilniku. U sredu, 28. septembra od 20h u Domu omladine biće premijerno prikazan Žilnikov najnoviji dokumentarac "Jedna žena - jedan vek".

Film je zasnovan na iskazima, intervjuima i rekonstrukciji, odnosno životnoj priči junakinje Dragice Srzentić, žene koja je lično 1948. godine odnela Staljinu u Moskvu čuveno Titovo “ne”. Kroz sliku jednog veka života te žene heroja, otvaraju se retko spominjani segmenti eks jugoslovenskih intelektualnih i ideoloških lavirinata kroz koje se prolazilo u stvaranju i propadanju osam država u kojima je živela ta Istrijanka iz Sovinjaka - (Austrougarska, Kraljevina Italija, Kraljevina SHS, NDH, FNRJ, SFRJ, Hrvatska, Srbija).

Cena ulaznice je 200 dinara.

Više ćete naći OVDE

Od 29. septembra do 02. oktobra, posetioci Doma omladine biće u prilici da pogledaju retrospektivu postkomunističkih filmova Želimira Žilnika. Reč je o ostvarenjima koja pokrivaju period nakon pada komunizma, kada čitav region prolazi kroz najteže razdoblje – ratovi, tranzicija, društvena previranja. Sve to može se videti i u filmovima Želimira Žilnika koji, kao retko koji autor, uspeva da direktno, snažno, a opet lako i duhovito progovori o ovom ključnom periodu koji je obeležio čitavu epohu. Cena ulaznice je 200 dinara.

Detaljan program filmova možete pročitati  OVDE

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..