Radionicu vode Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi - Animacija je zabavna i odlična za kreiranje fiktivnih svetova u kojima je sve moguće. Međutim, kako otići korak dalje i iskoristiti ovaj skoro neograničeni potencijal tehnike da bi pričali o nekim ozbiljnim temama iz realnog sveta za koje vi smatrate da su bitne? Kako pronaći ideju za film u ličnom iskustvu ili neposrednom okruženju, i kako je dalje razvijati. U okviru radionice polaznici ubrzano prolaze kroz sve faze kreiranja jednog animiranog filma: od ideje, preko rada na storibordu do same animacije i postprodukcije, i prave (veoma kratak) zajednički film.

Radionica je namenjena mladima uzrasta od 15 do 22 godine, nije neophodno prethodno iskustvo.

Vreme održavanja: 23-25. mart 2021. godine, 67/68. Martovski festival
Mesto održavanja: Dom omladine Beograda
Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10.
Prijave (ime i prezime, kontakt) su obavezne i šalju se na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ana Nedeljković, rođena 1978. u Beogradu, diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti, bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom.

Nikola Majdak mlađi rođen 1972. u Sloveniji, diplomirao kameru na Fakultetu dramskih umetnosti, već 20 godina aktivan kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film „Rabbitland“ (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Drugi zajednički film „Neputovanja“ (2018) je takođe prikazan na brojnim festivalima (Berlinale, Annecy, Sundance…), kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Rade na novom animiranom filmu „O novcu i sreći“ i na razvoju prvog dugometražnog animiranog filma “Novi Rabbitland“.
www.martovski.rs

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..