Outdoor Collective i Dom omladine Beograda vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju na premijeru filma “Pretty Strong“. U ponedeljak, 8. marta 2021. sa početkom u 18 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda publika će imati priliku da bude deo priče 8 neustrašivih penjačica i njihovog puta ka vrhu u ovom ekstremnom sportu. Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara. Ulaznice kupljene za premijeru filma koja je trebalo da bude održana prošlog marta, važiće za novi termin održavanja programa.

Od 8a multipič smerova u Josemitiju do 8c sportskih smerova u Meksiku preko 8b+ boldera u Koloradu, film “Pretty Strong” prati grupu od 8 najjačih penjačica na svetu tokom istraživanja novih penjališta, uspona najtežih smerova i pomeranja sportskih i svojih granica. Postavljanje “badass” dama u prvi plan ne znači da se film vrti oko nejednakosti između polova ili seksualizacije žena ili kako je to kada si usred ciklusa na penjalištu. Ovo je film o nekim od najboljih penjača na planeti – neke od dama su vam već poznate, neke možda ne – ali tu su da pokidaju teške smerove i pokažu šta ih drži u vrhu sporta.

Dlanovi će vam prokišnjavati od vrtoglavih visina, mašta će se probuti od pejsaža koji oduzimaju dah, a motivacija otići u oblake zbog odlučnosti ovih snažnih žena. Penjačice koje ćemo imati priliku da vidimo su Nina Vilijams, Kejti Lambert, Daila Oheda, Hejzl Findli, Izabel Faus i još njih. Film je kreacija produkcijskog tima Never Not Collective koji čini potpuno ženski sastav, “Pretty Strong” je penjački film o ženama, od žena i namenjen je svima.

Trejler: ovde

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.
www.domomladine.org

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..