Zvezda čuvenog horor serijala nakon gostovanja u Beogradu, stiže na veliko platno u novom filmu. Nakon premijere filma “Čistilište” (C.L.E.A.N.) na upravo završenom Festivalu srpskog filma fantastike ova horor misterija stiže u bioskope širom Srbije od 29. oktobra. Glavne uloge u filmu igraju Kostas Mandilor (našoj publici najpoznatiji po ulogama u čuvenom horor serijalu “SAW” i TV drami “Picket Fences”), Tom Sizemore, Jenny Paris, Maik van Epple, Fred Lobin, Agnes Burger i drugi. Australijski glumac grčkog porekla Kostas Mandilor (Costas Mandylor) bio je gost Beograda povodom premijere svog novog filma i tim povodom je izjavio: “Korona virus je bolan za svakoga, a mi Grci, kao i vi Srbi ne volimo da budemo zatvoreni, zato je pravo vreme za filmove. Ljudi vole da gledaju horor filmove, da osete strah i uzbuđenje znajući da u svakom trenutku mogu da prekinu gledanje, za razliku od horora u pravom životu, kao što su rat ili bolest u porodici.

Za mene je ova uloga bila velika promena, jer nisam dosad igrao ovakvu vrstu karaktera, ali mislim da smo svi uradili odličan posao.”

Film je sniman u koprodukciji tri zemlje: Velike Britanije, Hrvatske i Nemačke, dok je za maske u filmu bio zadužen naš najpoznatiji masker Miroslav Lakobrija.

Vjekoslav Katušin, jedan od producenta filma na beogradskoj premijeri je izjavio: “C. L. E. A. N. nije klasičan horor pun krvi namenjen isključivo zabavi, nego je više za intelektualnu publiku, jer zahteva promišljanje. Uradili smo kvalitetan film u nivou holivudskih blokbastera, a za maske je bio zadužen tim iz Beograda.”

Film prati kriminalističkog psihologa Nou Bišopa koji vodi troje svojih pacijenata sa svog odeljenja u sanatorijum, verujući da novi program doktora Molinara može poboljšati život ovih mladih zatvorenika. Program terapije nazvan C.L.E.A.N. (Cerebral Lateralization Enforcement and Neuroactivation) naizgled naučni sve više zadire u okultno i prelazi u “obrnuti egzorcizam” za razmenu demonskih stvorenja uz ljudske žrtve. Iako mnogi pacijenti misle da bi sve mogla biti halucinacija, Noa, uz pomoć svoje učenice Emili, mora da ostane pri zdravoj pameti i spreči Molinara da pripremi dolazak ‘zveri’.“

Trejler možete pogledati putem linka >>

Na raspolaganju smo Vam za sve dodatne informacije.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..