Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE održaće se od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn. Na taj način će i publika van Leskovca moći da uživa u najboljim filmskim ostvarenjima iz regiona nastalim u poslednjoj godini, ali i da se podseti pobednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi. U okviru ovog programa će takođe biti prikazani i naslovi iz kategorije nezavisnog filma. Preporučujemo vam filmove sa onlajn platforme Moj OFF koje ne smete propustiti u okviru ovogodišnjeg izdanja. 

Takmičarski program:

Glas - Ognjen Sviličić / Hrvatska, Severna Makedonija, Srbija

Uloge: Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić, Karla Mucci, Mia Petričević

Novi film jednog od vodećih hrvatskih reditelja donosi priču o Goranu, tinejdžeru čija majka odlazi da radi u inostranstvo, a njega šalje u katoličku školu. Međutim, po dolasku u katolički internat Goran se susreće sa pritiskom da se prikloni instant-religiji koja se ovde nameće. Čvrstog stava da vera ne sme da bude prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega.
Nedelja, 27. septembar u 21.00

Pobednici:

Klip - Maja Miloš / Srbija

Uloge: Isidora Simijonović, Vukašin Jasnić, Sonja Janičić, Vladimir Gvojić, Jovo Maksić, Sanja Mikitišin, Katarina Pešić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Nikola Dragutinović, Mihajlo Nikolić

Jasna je šesnaestogodišnja devojka koja ide u srednju školu. Otac joj ima teško oboljenje u poodmakloj fazi. Jasna vidi oca koji je potpuno bespomoćan i zbog jakih lekova koje pije gubi vezu sa realnošću. Ona ne želi da učestvuje u svakodnevnim problemima koje donosi život sa teškim bolesnikom. Ona je zaljubljena u Đoleta, sedamnaestogodišnjeg momka sa kojim ide u školu i stidi se da mu pokaže bilo kakvu naklonost. Uprkos tome, oni započinju vezu u kojoj jedino komuniciraju tako što se snimaju za vreme seksa. Sa društvom ona često odlazi na raskalašne žurke gde se zabavlja, pije i drogira se. Jasna je besna na sve, a ljubav i nežnost se javljaju u veoma surovoj okolini.
Nedelja, 27. septembar u 19.00

Nezavisni film:

MAMONGA - Stefan Malešević /  Srbija - Bosna i Hercegovina - Crna Gora

Uloge: Marta Bjelica, Dražen Pavlović, Nabi Tang, Vuk Janošević, Radoje Čupić

Jovana radi u pekari u malom gradu gde živi sa ocem. Njen pomalo stidljiv vršnjak Marko trebalo bi da krene stopama svog oca i postane vozač kamiona. Ali događaji jedne noći menjaju njihove živote... Mamonga je podeljena u tri priče – prva prati živote dvoje mladih ljudi koji odrastaju u malom mestu u Bosni, a druge dve prikazuju njihove sudbine deset godina nakon jednog traumatičnog iskustva.

Nedelja, 27. septembar u 23.00

Više informacija o programu možete naći na FB stranici festivala: ovde

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..