U sklopu ovogodišnjeg programa PRETPREMIJERE SERIJE 26. Sarajevo Film Festivala, publici će biti predstavljene tri serije koje gledatelji širom regije željno iščekuju, a koje će se tek u sezoni jesen/zima naći na programima regionalnih TV kuća. Svaku od njih odlikuje zanimljiva priča, sjajna glumačka postavka i visok produkcijski nivo. U programu PRETPREMIJERE SERIJE publika će imati priliku ekskluzivno na filmskom platnu pogledati prve dvije epizode prvih sezona, te susresti se s ekipama serija: KOSTI, MAMA I TATA SE IGRAJU RATA i MOČVARA. Dramske serije u ovom programu međusobno se natječu za Nagradu publike, čiji je sponzor BH Telecom.

Rađena prema tekstu Nikole Pejakovića, scenariste serije VRATIĆE SE RODE, i u režiji Saše Hajdukovića, dolazi nam lokalna produkcija, serija KOSTI. Dio trilogije, serija prati dvojicu otuđenika koji, pogođeni ratnim traumama, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Festivalska publika će imati priliku pogledati i epizode serije MAMA I TATA SE IGRAJU RATA, u produkciji RTS-a i Filmkombajna. Režiju potpisuju Gordan Kičić i Vladimir Tagić, jedan od autora popularne serije JUTRO ĆE PROMENITI SVE. U programu se također nalazi i serija MOČVARA redatelja Olega Novkovića, sa sjajnom regionalnom glumačkom postavkom, s Goranom Bogdanom, Stefanom Trifunovićem i Borisom Isakovićem u glavnim ulogama.

Program PRETPREMIJERE SERIJE isključivo je posvećen regionalnim dramskim serijama. Profilisanje je rezultat rasta i razvoja ovog festivalskog programa kroz izrazito uspješnu suradnju CineLink Drame, festivalske platforme za razvoj TV serija, i programa PRETPREMIJERE SERIJE – u kojem se prikazuje finalni proizvod. Sarajevo Film Festival ulaže u ovaj segment, ali i slijedi sve prisutniji trend produkcije i gledanosti regionalnih televizijskih dramskih serija.
Preuzmite press materijal na ovom linku.

Covid-19 Info

Sigurnost i zdravlje gostiju i uposlenih prioritet je Sarajevo Film Festivala. Festival će biti održan u skladu sa savjetima zdravstvenih stručnjaka. Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu.
Informacije o Covid-19 u BiH možete pronaći ovdje.
 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..