Saopštenje za javnost ustanove Dom kulture „Studentski grad“ u vezi sa održavanjem festivala Alternative Film/Video 2020.godine. Nakon objave za medije kreativnog tima festivala Alternative Film/Video u vezi sa mogućim gašenjem festivala, posle 38 godina postojanja, zbog izostanka finansiranja festivala na konkursu Ministarstva kulture i informisanja, ustanova Dom kulture „Studentski grad“ kao glavni organizator izdaje saopštenje u vezi sa održavanjem festivala Alternative Film/Video 2020. godine. Ustanova Dom kulture „Studentski grad“ razume okolnosti koje su poremetile redovno finansiranje projekata Ministarstva kulture i informisanja iz oblasti savremenog stvaralaštva, ali izražava žaljenje zbog izostanka podrške festivalu Alternative koji predstavlja oazu za ceo jedan segment filmskog stvaralaštva koji nema mogućnosti opcionog finansiranja. 

Festival je tokom 38 godina postojanja postao svojevrsni ambasador kulture Srbije u svetu, i kao takav je uvršten među retke filmske festivale koji neguju alternativnu filmsku umetnost.

Festival Alternative Film/Video ima punu podršku Doma kulture „Studentski grad“ i biće održan u redovnom terminu, u drugoj nedelji decembra, ali će forma festivala biti prilagođena okolnostima prouzrokovanim pandemijom Kovid 19 kao i finansijskim mogućnostima ustanove Dom kulture „Studentski grad“, čije je finansiranje takođe poremećeno usled pandemije koronavirusa.
Ustanova Dom kulture „Studentski grad“ poziva širu javnost i sve zainteresovane da se jave na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako bi pomogli održavanju festivala, i kako bi pomogli da se ojača alternativno filmsko stvaralaštvo umetnika iz Srbije, koji su proslavili ovaj vid umetnosti širom sveta.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..