Filmski centar Srbije podržao je stvaranje portala Filmoskopija u okviru kojeg će mladi autori objavljivati filmske i televizijske kritike, eseje, kao i teorijske oglede koji propituju fenomene u filmskoj umetnosti, ali i u društvu. Pored teorijskih tekstova u okviru Filmoskopije biće objavljivani i intervjui sa filmskim i televizijskim umetnicima. Podržavanjem portala Filmoskopija, Filmski centar Srbije strateški pomaže, kako razvoju kritike, tako i razvoju kritičkog promišljanja kod mladih autora. Na portalu Filmoskopije biće objavljivane kritike aktuelnih filmskih (festivalskih i bioskopskih) ostvarenja, kako domaćih, tako i stranih, a fokus će takođe biti i na televizijskim serijama.

Eseji objavljivani na portalu Filmoskopije baviće se istorijom, kao i savremenim filmom, a propitivanjem društvenih fenomena u okviru teorijskih ogleda, mladi autori pokušaće da kritičko i teorijsko razmatranje približe svakom čitaocu.

Tim Filmoskopije čine većinom studenti dramaturgije i mladi profesionalci: Ivona Janjić, Filip Grujić, Borisav Matić, Jelena Jovanović, Irena Parezanović, Mina Stanikić i Boris Grgurović, a urednik je Dejan Prćić.

Portalu Filmoskopija možete pristupiti iz glavnog menija web strane Filmskog centra Srbije pod FILMSKE TEME, ili na linku ovde

<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
 

Putopisi, Intervjui..