Britanska ratna drama „Najbolje od njih“ donosi nam priču, baziranu na romanu Lise Evans - Their Finest Hour and a Half, o grupi filmskih autora koji se bore da naprave inspirativni film kako bi podigli moral naroda tokom bombardovanja Londona u Drugom svetskom ratu. Katrin, neiskusna scenaristkinja i improvizovani tim glumaca, snimaju čak i tokom napada, pokušavajući da podstaknu Ameriku da se pridruži ratu. U pitanju je duhovit, romantičan i dirljiv prikaz mlade žene koja traži svoj put i glas, u užasu rata i filma. Njen projekat je inspirisan pričama britanskih civila koji su spasili vojnike nakon povlačenja iz Dunkirka.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu 2016. godine, kada je oduševio publiku. Režiju za film potpisuje danska rediteljka Lona Šerfig, a glavne uloge u filmu tumače Džema Arterton, Sem Klaflin, i Bil Naj.

Lona Šerfig, rođena je 1959. godine u Kopenhagenu, a završila je Dansku nacionalnu filmsku školu 1984. godine. Režirala je veliki broj filmova i serija, kako na danskom, tako i na engleskom jeziku. Jedan od njenih najpoznatijih filmova je romantična drama "Jedan dan", snimljena prema istoimenom nagrađivanom bestseleru Dejvida Nikolsa.

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Najbolje od njih“ od četvrtka, 7. septembra, u odabranim bioskopima širom Srbije.

Trejler ovde

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..