plakat--gold-along-the-banks09. juna u Domu Omladine Beograda biće prikazan nezavisni dokumentarac "Gold Along the Banks" u režiji Nikole Zečevića.

U pitanju je film o beogradskoj kreativnoj sceni. U filmu se pojavljuju predstavnici mlađe generacije kreativaca sa beogradskog asfalta, od grafičkih dizajnera i grafiti umetnika, preko tatoo artista i fotografa. Dobra fotografija na filmu, zanimljiva zapažanja aktera, neki poznati ljudi u nekoj novoj ulozi, teme kojima se bave, sve su to segmenti koji će biti otkriveni do kraja uskoro, na projekciji filma koju u Domu omladine organizuje UK Parobrod.

O filmu

 

"Gold Along the Banks" je nezavisni dokumentarac o novoj generaciji kreativaca sa ulica Beograda. Film prikazuje život, ambicije i vizije uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, studenata, preduzetnika i drugih mladih Beograđana. Svako od njih uspeo je u svojoj zamisli bez ičije pomoći i donacija. Film otkriva kako im je to pošlo za rukom, njihove utiske i planove za budućnost.

 

2009. godine, autor filma, Nikola Zečević, došao je u Beograd da uči srpski, a ostao oduševljen originalnim i kreativnim inicijativama koje su pokrenuli mladi ljudi. Po povratku u Holandiju, odlučio je da snimi ovaj film, da bi beogradsku kreativnu scenu prikazao ostatku sveta. "Hteo sam da ovekovečim taj momenat, puls današnjeg Beograda. Puno je sjajnih stvari u gradu, treba samo da ih potražite, baš kao zlato", rekao je reditelj, objašnjavajući naslov filma - "Zlato na obalama".

 

Pogledajte zvanični trailer filma i pridružite nam se 09. juna u 21h u Domu Omladine na prikazivanju! Pogledajte film koji prikazuje nenašminkanu i sirovu sliku Beograda, film koji će vam prikazati grad kakvim ga do sad niko nije prikazao.

Trailer - vimeo.com - Ako vas to nije zaintrigiralo, prva tri minuta filma pogledajte na facebook stranici "Gold Along the Banks"
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..