download-1Testiranje živaca između Džeka Barnsa (Robert De Niro) i Grega Fokera (Ben Stiler) eskaliraće do neslućenih granica u trećem nastavku blokbaster serijala – „Upoznajte male Fokerove“. Lora Dern, Džesika Alba i Harvi Kajtel pridružili su se zvezdanoj ekipi iz prva dva dela.

 

 

Bilo je potrebno 10 godina, dva mala Fokera sa ženom Pem (Polo) i brojne prepreke da Greg konačno bude prihvaćen od strane neurotičnog tasta, Džeka. Kada zbog novčanih problema Greg prihvati da radi honorarno za farmaceutsku kompaniju, Džekove sumnje u omiljenog mu medicinskog brata istog trenutka će se vratiti.

Kad se Gregov i Pemin čitav klan – uključujući i Peminog nesrećno zaljubljenog bivšeg dečka, Kevina (Oven Vilson) – skupi za proslavu rođendana blizanaca, Greg će morati da dokaže skeptičnom Džeku da je on potpuno sposoban da bude domaćin kuće. Ali uz sve nesporazume, špijuniranja i tajne misije, hoće li Greg proći Džekov konačni test i postati novi patrijarh porodice... ili će krug poverenja biti prekinut zauvek?

------


Sve je počelo 2000. godine komičnim frustracijama medicinskog brata Grega Fokera koji je pokušao da impresionira roditelje svoje devojke ali se našao na milosti i nemilosti zastrašujućeg patrijarha porodice, Džeka Barnsa. Publika širom sveta bila je oduševljena ovom komedijom i dirljivim momentima koji odražavaju svakodnevne probleme u porodici.

Uspeh je ponovljen i 2004. godine, kada je Greg upoznao svoje nekonvencionalne roditelje s budućom tazbinom i kad je pokušao da se snađe u zapaljivoj situaciji ali tako da ne bude izbačen iz Džekovog kruga poverenja. Franšiza je rođena jer bioskopska publika nije mogla da se zasiti Džeka, Grega i njihovih otkačenih klanova. Zapravo, „Upoznajte Fokerove“ je postala najuspešnija komedija u istoriji studija Univerzal jer je posle filma „Sam u kući“ komedija s najvećom bioskopskom zaradom u Americi.

Sada je vreme da upoznamo male Fokerove – Samantu (DEJZI TAHAN) i Henrija (KOLIN BAJOKI) u filmu koji će se baviti temom iskušenja i muka koje nastaju u porodici koja se širi. S obzirom da se „Upoznajte Fokerove“ završio tako što se trudna Pem udala za Grega pred njihovim voljenima, sledeće poglavlje je već bilo utvrđeno.

„I DALJE TE POSMATRAM“
Ponovno ujedinjenje omiljenih glumaca


Šest godina kasnije, pronalazimo Grega koji je glavni medicinski brat u bolnici a Pem je majka koja ostaje kod kuće da čuva decu. Zajedno, oni se suočavaju s najvećim životnim izazovima dok odgajaju malu decu.

Kada Džekov drugi zet, dr. Bob, dokaže da nije više dostojan, Bob će izgubiti poziciju naslednika trona. Sada će Džek proglasiti Grega za novog patrijarha porodice što će Gregu uliti novo samopouzdanje ali i mnogo novih briga.

Za oskarovca Roberta De Nira, mogućnost da igra u filmu koji se bavi više fizičkom komedijom bila je za njega osvežavajuća promena. Bilo da je zakopan u pesku ili ima nepovoljnu reakciju na lek za postizanje erekcije, De Niro će izazvati smeh. Posebno je uživao u tome što se udružio sa starim drugarom: „Ben ima poseban način na koji reaguje i izgovara tekst koji je prilično jedinstven. Mi smo praktično stari drugari i sjajno se zabavljamo na snimanju.“ O saradnji sa De Nirom Stiler kroz smeh kaže: „Konačno, posle 10 godina, mogu opušteno da mu se obraćam s Bobe. Za mene je poenta filma „Mali Fokerovi“ ta što sam ponovo radio s Robertom De Nirom.“

Reditelj filma ceni De Nirovu spremnost da uradi sve što se od njega traži. „U jednoj sceni, Džek treba da skoči u jedan od onih bazena s lopticama koje imate na dečijim žurkama. De Niro je sam odradio tu scenu, skočio je u vis i licem zaronio u gomilu plastičnih loptica. Tako nešto obično odrade kaskaderi, ali Bob je u odličnoj formi i bio je spreman sam to da uradi. Bilo je zabavno videti njegove stare poteze iz „Razjarenog bika“.“

Nakon što ih je venčao u filmu „Upoznajte Fokerove“, Kevinova opsednutost bivšom izgleda da je prestala, ali samo privremeno. „Kevin je sušta suprotnost Gregu, koji ne može da funkcioniše a da se ne upuca u nogu. Kevin je neko koga želite da zadavite, ali ne možete jer je stvarno dobar momak,“ kaže reditelj.

„Ideja o savršenom bivšem dečku koji ima prošlost s vašom devojkom je teško svariti, posebno ako je i taj momak opsednut idejom da se pomiri s njom,“ kaže Stiler. „Oven je zaista duhovit i kakva god da je uloga on shvata ko je njegov lik i toliko se uživi da je na kraju na snimanju isprobavao razne verzije kako bi Kevin odreagovao u nekoj situaciji.“

Žene iz ovog serijala takođe su se promenile tokom godina. Pem Foker, koju igra Teri Poli, zamenila je ulogu tatine devojčice ulogom žene i majke, dok je nežna Dina, koju igra Blajt Dener, postala mnogo opuštenija pod uticajem nove prijateljice Roz Foker koju glumi dvostruka dobitnica Oskara, Barbra Strajsend, čija je karijera seksualnog terapeuta posle izdavanja knjige i pokretanja emisije, dostigla neslućene razmere.

Glumačko ujedinjenje ne bi bilo potpuno bez prisustva dvostrukog dobitnika Oskara Dastina Hofmana koji se vratio ulozi Gregovog netipičnog oca, Bernija. S njim je krug poverenja bio kompletiran.

Ovoj snažnoj ekipi pridružili su se i Džesika Alba u ulozi prelepe i živahne predstavnice farmaceutske kuće Endi Garsije, koja će imati bitnu ulogu u stvaranju dodatnih neprilika za Grega; sjajni Harvi Kajtel u ulozi preduzetnika Rendija, i Lora Dern kao stereotipna direktorka elitnog obdaništa.

 

UPOZNAJTE MALE FOKEROVE (LITTLE FOCKERS)
Premijera 22. decembra u bioskopu Ster Cinemas u 21h
U bioskopima od 23. decembra

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..